Vinterkräkan - sex timmars helvete

Hallå!

Ja igår kväll var det dags igen. Ska inte gå in på några detaljer men vinterkräkan hälsade på här igår kväll. Det börjar med att man skiter vatten och slutar med att man spyr galla tills man är medvetslös. Hela förloppet tar ungefär 6-7 timmar och det är på fullaste allvar de värsta timmarna på året. Det finna inget som går att jämföra med detta. När man väl har "somnat" så sover man i några timmar för att sedan vakna och må hyffsat ok bortsett från att man är väldigt trött och slut i kroppen. Speciellt ryggen har man ganska ont i och så svider det i halsen efter gallan. Jag  har mer eller mindre legat till sängs idag och tack och lov så har vi inte haft något inplanerat idag. Vi åt middag för en stund sedan. Det blev fullkornspasta med en bacon och gräddsås. Det var mycket gott och nu mår jag ganska bra faktiskt. En lustig sak med det hela är att CocaCola verkar vara den bästa medicinen mot dålig mage. Jag kan inte förstå hur det går till. Jag provade att dricka en samarin inatt när det var som värst... Stort misstag...

Nu är det snart dags för lite filmkväll. Det är sjukt hur snabbt man mår bättre efter vinterkräkan. Nu känns det som om ingenting har hänt. För 20 timmar sedan var det annorlunda. Jag bad Annah gå och hämta en stekpanna så hon kunde knocka mig... Det hade varit det absolut bästa som kunde ha hänt. Men så snäll var hon inte minsann...

Hej o hå!

- Hasse

Nu ser man ut som folk igen

Jag började dagen med att fara till COOP och skaffade mig en Philips Hairtrimmer för 399:-. Det visade sig vara ett mycket bra köp som jag aldrig kommer att ångra. Fem minuters arbete på hemmaplan och vips såg man ut som folk igen. Det måste vara bra kan man tycka.

I övrigt har det väl inte hänt så mycket idag, William har varit lite bråkig idag. Bl.a. så spydde han mig i ansiktet när vi låg och busade. Tack för den... Sen under kvällen så har han inte varit så nöjd. Personligen tycker jag väl inte att det finns så mycket att klaga över. Gratis boende, maten serverad och varm säng. Kan det bli bättre? Han kanske e lite bortskämd redan... två veckor gammal...

Nu ska jag hoppa i säng, det blir en lång dag imorgon. Bl.a. så ska jag bli pappa officiellt genom att skriva på lite papper där jag "erkänner". Annah får också intyga att jag hade nåt med saken att göra...

God natt

- Hasse

Hårklipparmaskinen pajja mitt i allt

Jahapp...

Jag satt länge och funderade på om jag skulle skriva dessa rader eller inte. Det är väl kanske inget en vanlig människa skulle skylta om. Meeeen, då har jag genom åren aldrig varit rädd för att bjuda på mig själv. Så here goes...

Har börjat få långt hår och då gör jag det jag brukar göra, nämligen tar fram hårtrimmern och kör 10mm över hela skallen. Det tar någon vecka eller två så ser man inte ut som en militär och sen är allt frid och fröjd till några månader senare då det är dags att klippa igen.

Så jag började klippa mig sittandes på en stol i badrummet. Såg hur lockarna föll ned i badkaret och det gick förhållandevis snabbt och smidigt att bli av med kalufsen. Ända tills...

PANG ! Helvetesmaskinen gick sönder i 1000 bitar och där står jag inne i badrummet med en trasig hårklippare i ena handen och en kam i den andra. Ställer mig upp och tittar mig i spegeln och konstaterar att jag har haft bättre stunder framför spegeln. Ser helt klart ut som en riktig galning nu.

Jag ska faktiskt bjuda på bilder, så snäll är jag. Imorgon klockan 09:00 så står jag utanför COOP för att köpa mig en ny maskin. Därute kommer jag stå, med mössa, det kan jag lova. Om det så är 20 grader varmt så kommer mössan att sitta på skallen.

Här kommer bilderna:

PS. Ni kan ju visa lite medkänsla om ni ska skriva elaka kommentarer :) DS.

image80

image81

image82

image83


- Hasse

William Wahlgren ?

Hallå där!

Gick förbi ett tidningsställ i den lokala livsbutiken. På framsidan av Hänt Extra är det en bild på Pernilla Wahlgren och hennes nyfödda grabb. Jag trodde först att det var en bild på William, sjukt lika. Här ska ni få se.

image73

Pernillas grabb är ju lite äldre på bilden men jag tycker likheten e slående. Sen att Pernilla och Annah är ganska lika gör ju bara att bilden blir ännu mer skrämmande :)

Ska se om jag hittar lite nya bilder på William.

image76
[ William har tydligen rekryterats av den franska främlingslegionen ]

image77
[ Katten och William kommer bra överens? ]

image79
[ Dagens lustiga bild (ska bli en stående punkt i bloggen) ]

- Hasse

3970g / 54,5 cm

Vi var på besök hos distriktsköterskan idag. William är 13 dagar gammal och har vuxit ordentligt. Vikten är nu 3970g och han är 54,5 cm lång. Han har alltså vuxit 2,5cm sedan födseln och ätit upp sig 600g på 10 dagar. Det är bra jobbat. Det kommer bli en riktig karl av det här lilla knytet.

Idag ska vi åka och storhandla. Jag är verkligen inte förtjust i att springa runt i affärer. Speciellt inte om jag handlar tillsammans med någon. Ibland vill jag stanna och titta på något och ibland vill den jag handlar med stanna vid något. Det betyder att det kan ta hur lång tid som helst att köpa tidning, bröd och smör. Jag har varit upp i natt med William så är ganska trött. Dock så har William sovit ganska bra inatt så jag hoppas att han är vaken nu under dagen så att han fortsätter sova på nätterna nu.

Inatt lyckades William för övrigt med att skita ner sig, kissa sig själv i ansiktet och sedan spy ner sig själv inom loppet av 20 sekunder. Måste ha varit hysteriskt intressant upplevelse. Han började givetvis att gråta men så fort pappa (jag) började prata med honom så blev han tyst och lyssnade på mina visdomsord medans jag tvättade bort allt äckel på honom.

Vi har en liten lek nu William och jag. Vi kallar den lipleken. Jag lipar och han lipar tillbaka. Ibland kan det ta någon minut innan han kommer igång men sen e det fullt ös med lipandet. Vi har kul iallafall.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe! Adjö!

- Hasse

1 min 14 sek film

God morgon!

Idag har jag hunnit varit på service med bilen och haft besök hemma av distriktsköterskan. Allt detta och det är inte ens lunchtid ännu. Starkt jobbat. Det kan också ha att göra med att jag inte röker längre. Åtta eller nio dagar utan cigg, har tappat räkningen. Man orkar mer när man inte röker, men det visste ni redan.

Jag har filmat lite nu på morgonen. William är lite passiv men spädbarn är ju det. Han bjuder på och annat leende dock och han borde vara ganska glad då han nyss har fått mat i sig.

Tänkte försöka sova 2-3 timmar innan jag ska iväg till bilbesiktningen på eftermiddagen.

Ska lägga upp filmen här, en bild ska ni få också.

image72
[ Annah och William diskuterar villapriser ]



- Hasse

Feber borta

Hallå!

Annahs feber var kortvarig och nu är den borta. Vi har varit på BB hemvård och visat upp oss och att det går bra med det mesta. Vi fick lite tips och tricks som vi kan använda härhemma. Tips mot feber, ömma bröst, skrikande barn och sånt. Nu är iofs William väldigt snäll och lugn. Enda gången han skriker ordentligt är när han e sjukt hungrig :) Men han behöver inte vara orolig, det finns massor med mat i Annahs skafferi.

Nu plingade micron till. Min middag är klar. Hej hej

- Hasse

Annah har feber

Helt plötsligt säger Annah: "Brr det är så kallt" och går och lägger sig under täcke och filt. Efter ett tag så tar hon tempen och har 39,3 eller vad det var. Så nu ligger hon mer eller mindre utslagen på sängen. Tack och lov så har inte William feber. Har hört historier om när några kompisar åkte in till sjukhuset med febrigt barn. Sjukt jobbigt om jag förstod saken rätt. Hoppas att William för evigt håller sig frisk så man slipper oroa sig. Det går inte att komma ifrån att man som nybliven förälder alltid har en liten oro i sig att nåt ska hända sitt barn. Första nätterna var man orolig för om han andades ordentligt, nu är det mer en liten oro att han ska bli sjuk eller att han har nåt fel i kroppen som vi ännu inte hittat. Jag har idag konstaterat att det inte är något fel på aptiten iallafall. Det är otroligt hur mycket han klarar att äta. Han äter tills han däckar, sjukt roligt att se William somna medans han äter. Sen ligger han helt utslagen :)

Vi är ganska nyfikna på vad han väger och hur lång han är nu. William vägde 3655g när han föddes och några dagar senare vägde han 3350g. En vanlig minskning hos nyfödda. I måndags vägde han 3515g. På måndag ska vi få besök av distriktsköterskan. Hoppas hon har med sig en våg så att man kan väga igen. Vad vi vet så äter han mer än tillräckligt så han borde ha gått upp en hel del. Kanske t.o.m. närmar sig 4000g strecket !!

Tina var just förbi. I senaste personalbladet på Max så hade vår chef skrivit in tre grattishälsningar till de tre nyblivna mammorna i personalen. Däribland Annah. Det var lite komiskt att tre stycken fått barn inom en månad. Han hade dessutom skrivit att det numera delas ut kondomer på restauranger. Gratis. Komiskt. Alla de andra restaurangerna lär ju undra vad som händer på Max i piteå riktigt :)

Nu ska jag ta hand om min febriga fruga ett tag

- Hasse

Lugn dag idag

Inatt runt fyra tiden fick William ordentligt med mat, så mycket så han blev sådär "förlamad" när han ätit klart. Efter den måltiden sov han sex timmar i sträck. Det var skönt att få sova så många timmar irad faktiskt.
   Vid middagstid idag gick det inte riktigt lika bra. Han hade just ätit och fått lite medicin då han plötsligt började spy. Då menar jag inte en liten skvätt på tröjan utan det det blev ett vattenfall från munnen. William låg ju på rygg dessutom så det blev som en liten fontän från munnen. Det såg lite läskigt ut i början men när han spytt klart så va han som lugn. Hade nog varit värre om han skrikit. Hursomhelst så var det bara att gå till skötbordet och tvätta upp honom och klä på honom. Tack och lov att han är en så snäll pojke, det går så snabbt och smidigt att byta på honom.

Vi är nu uppe i tre mammor erbjudit oss att byta barn med dem :) Det måste vi ta som komplimanger!

Jahapp, vad har vi för planer framöver... Vi får givetvis besök i stort sett varje dag. Helt ok så länge de tar med sig fika eller annan godkänd matvara. Keep it up. Man är inte jättepeppad på att åka och handla varje dag. Inte heller speciellt intresserade av att stå vid spisen.

Ohh, föressten. Nästan sex dygn utan cigaretter *duktig* Det var inte så svårt att hitta motivationen direkt...

- Hasse

Film på William (testar lite)

Hallå hallå!

Ska göra ett litet test bara att lägga upp en liten filmsnutt. Den är lite mörk men det är som sagt bara ett test. Imorgon kan jag nog filma lite ljusare klipp och lägga upp om det funkar fint med det här. Vi testar...



- Hasse

Besöksdagen

Hallå!

Idag har vi haft massor att göra. Min dag började med att jag skulle få hjälp med sommardäcken som hade fel dimensioner. Det slutade med att jag hade både rätt och fel. Blir lite skumt att förklara men det slutade väl och nu har jag sommardäcken på. Precis lagom till det kalla vädret i helgen som kommer ge halka. Känns tryggt.

Annahs kusin Petra, hennes Henke och deras fyra-månaders dotter Freja kom på besök hela vägen från Stockholm idag minsann. Det blev mycket fika och prat. Henke och jag lyckades pressa in lite Wii-spelade också. Vi kom fram till att shufflepuck är sjukt roligt. De var kvar till femtiden, ungefär samtidigt som de far så ringer Camilla och Patrik och frågar om vi var sugna på besök. Självklart tyckte vi. Runt sextiden tittade de förbi med två små döttrar och fikade för glatta livet med oss.

Camilla och Patrik for hem runt åttatiden, det var tydligen dags att lägga barnen i säng. Man ser och lär varje dag.

Tog lite bilder idag som blev ganska fina. Här kommer dom.

image68
[ William har vaknat och vill ha mat ]

image69
[ 20 minuter senare.... ]

image70
[ William har ätit sig i det närmaste medvetslös ]

image71
[ Några minuter senare har han somnat igen ]

- Hasse

Mest lik mamma eller pappa?

Har grävt lite i arkiven och hittat lite bilder på mig själv och Annah när vi var några månader gamla. Tänkte lägga upp en bild på mig och en bild på Annah och några bilder på William så får hela släkten syssla med favoritsysslan att placera ut ögon, öron, näsa och mun på William.

Annah och jag har ju givetvis facit för alla kroppsdelar men ni ska få roa er med det en stund.

För övrigt måste jag säga att jag var förbannad snygg som liten grabb.

OBS:: Glöm nu inte att kommentera varifrån ni tycker William har fått sitt utseende :: OBS

image62 image63
[ Hasse 5 månader & Annah som liten ]

[ William några dagar gammal ]
image64 image65
image66 image67

- Hasse

Hasse - Försäkringskassan 1-0

Ja då ska jag be att få berätta att matchen mellan mig och FK tog slut ingefär 3 min in i första halvlek. Slutresultatet är väl någon form av TKO (teknisk knockout).

Min SGI och anmälan/begäran om pappadagar godkändes på plats och jag ska få skriftligt "besked" om en vecka. Hon på FK gav mig dock muntligt ok. Vanligtvis nöjer jag mig inte med muntliga besked men hon verkade ha bra koll på vad hon pratade om. Dessutom verkade hon driftig så jag tror att hon fixar det där.

Har fixat tid hos Skellefteå Bil på måndag. Någon vajer till turbon som glappar eller sitter lite löst. Det verkade som om det rörde sig om en fem-minuters-operation inne på verkstaden. Markko i kundtjänsten var f.ö. kanske den trevligaste mest serviceminded person jag någonsin träffat. Stort plus till honom!

På måndag kommer även distriktsköterskan från BVC (Barnavårdscentralen) och ska prata lite med oss. Det är något sådant standardmöte som alla nyblivna har. Förmodligen lite information om vaccinationer och lite sånt där. Bara hon inte försöker tvinga iväg oss på nåt föräldrarmöte där man ska sitta i ring och leka lekar. Då dör jag hellre...

Weeeee, ska byta till sommardäck idag! Sjukt kul. Det kommer dock bli skönt att slippa "smattrandet" från dubbarna i asfalten. Med lite tur slipper jag löpa nya vinterdäck till vintern. Jag kör ju så många mil som ni vet. Nästan 2000 mil på snö varje år. Hur många av er slår det? Inte ens Gunde Svan...

Ska se om jag kan styra upp lite bilder till kvällsfikat.

En annan synonym till försäkringskassan är tydligen Fuck-Up-Kassan som en vis ung dam så tjusigt uttryckte det.

- Hasse

Uppe med tuppen

Börjar få ganska bra koll på vilka tider William vill sova och äta på. Väldigt skönt för nu vet jag nästan på minuten när jag själv ska sova och äta och sånt. Det blir lättare att vara uppe med tuppen om man säger så. Idag ska jag till försäkringskassan. Det kommer som sagt bli ett spännande möte. Först ska jag få i mig lite mat, det är om möjligt ännu mer spännande. Jag äter inte frukost så ofta men jag får vänja mig vid det.

Innan de flesta ens har vaknat så har jag idag hunnit laga mat, byta blöja och byta kläder på Wille samt sett till att han fått lite medicin. Nu e det min egen frukost kvar. Frosties och kaffe? Eller ska vi åka på Shell istället :)

Enligt rykten så ska jag byta till sommardäck idag, nåväl, det ska väl gå bra antar jag. Jag och vän har fått tillgång till en hydral-mutterdragare. Det är som vi brukar säga "stålet".

- Hasse

PS. Det är redan 10 personer som har varit inne och läst bloggen idag. Klockan e bara 0900... Bra jobbat! Det kanske jag måste fira med lite bilder idag, vad tycker ni? DS.

Vi är förhållandevis pigga

Inatt var det inte alls så farligt. William somnade runt 22-tiden som vanligt och vaknade bara upp två snabba omgångar för att käka lite. Vips var klockan 11 på morgonen och man hade faktikst fått sova ut ordentligt.

Jag fick tillbaka mitt Wii som jag haft på service. Dock så hade de inte lagat min maskin utan skickade en helt sprillans till mig istället. Pigg och utvilad som jag var tänkte jag spela lite medans William sov eftermiddag. Då upptäckte jag att katten har bitit av en sladd till Wii... Sjukt glad blev jag. Nu har jag beställt ett nytt tillbehör till Wii som är trådlöst... Den kan de ju försöka bita av... Kommer på posten om nån dag eller två så jag klarar mig fint. Jag har ju egentligen inte så mycket fritid nu. Skulle precis byta blöja på William och just när jag öppnade blöjan fick han nåt ryck och stampade ner med fötterna i blöjan som givetvis var fyllt med gult kladd... Det lutar åt att det blir ett bad för lilleman ikväll.

Sitter just nu med lite Cola och kakor samtidigt som jag ser över vilka filmer vi ska se inatt. Det brukar bli så att vi är uppe till tretiden på natten. Brukar lägga oss efter att William ätit nattmackan så att säga.

Imorgon har vi tänkt att fara in till stan en sväng. Medans Annah kikar på lite barnkläder så ska jag ta hand om försäkringskassan. Imorgon SKA allt lösa sig, annars blir jag riktigt förbannad på dem.

- Hasse

Försäkrings"kassa"n

Ja föga förvånande så fungerar inte försäkringskassan speciellt bra. Tack och lov för damen jag prata med att jag var väl förberedd på att ordningen skulle vara katastrofal. Jag har personligen lämnat in alla papper de behöver för nästan två månader sedan. Jag har ringt och frågat varför de inte uppdaterat min info och fått till svar att allt är klart och kommer upp på sidan när jag skapar ett ärende. Nu har jag gjort det och givetvis fungerar inget. Det kommer bli så att jag åker ner till deras kontor på onsdag och åker inte hem förens de har fått någon jävla ordning där. Ursäkta språket men det är så typiskt svenskt att ingen tar något ansvar och ingen kan ge svar om något. Att man verkligen ska behöva åka ner till kontoret och jaga dem med blåslampa för att de är inkompetenta latmaskar. Nu gäller detta förmodligen inte alla kontor men det gäller Skellefteås kontor i allra högsta grad. Vem man än ber om svar så blir man hänvisad till någon annan ända tills man är tillbaka till den första personen igen. Sjukt dåligt.

På onsdag far jag dit och ska lösa detta ofantliga problem. Fortsättning följer.

- Hasse

Lite bilder

Hojj

Här kommer tre nya bilder. sitter med wille i famnen så har lite svårt att skriva ordentligt :)

kan dock meddela att han är väldigt snäll och sover alltid när pappa håller honom.

image57
[ Stolt mor håller ett öga på grabben ]

image58
[ nöjd son sover lunch ]

image59
[ Eftermiddagslur i vardagsrummet ]

- Hasse

Trötta nu

Hallå där

Det har varit en ganska lång och jobbig natt med mycket jobb och lite sova så vi e ganska trötta nu. Vi har dock hunnit åka in till BB och väga William och han har gått upp i vikt enligt planerna. Just nu så äter han lite som han vill och det är ganska påfrestande för både Annah och mig. Vi vet ju dock att det hör till så det är ingen överraskning att ett spädbarn inte kan klockan så bra. Men om han kunde ge oss några timmar varje dygn så vore det tacksamt :)

Vi ska försöka sova litegranna, kanske se någon film. Vi får se.

Bilder ska jag försöka styra upp till ikväll.

- Hasse 

Vinnare Gissningsleken

Vi hade ju en liten gissningslek tidigare.

Den enda som lyckades pricka in rätt dag var min chef Emil. Emils kommentar till det glada beskedet var "Du ser, chefen har alltid rätt".... Det där kommer jag få höra ett tag framöver...

Nu ska jag ringa till försäkringskassans internettjänst och bråka med dem...

- Hasse

Första natten hemma

Ja då var första natten hemma avklarad. Det var väl egentligen inga problem. Jag fick gå runt lite med honom mitt i natten men det var väl ingen direkt överraskning att nätterna kommer vara lite speciella framöver. Vi avslutade promenaden med lite mat. William somnade direkt efteråt och vi fick sova några timmar innan vi blev väckta av Palle som ville äta lunch.

Läste en väldigt intressant forumstråd igår som handlar om att vissa nyblivna föräldrar tycker att det är jobbigt när de inte får tillbaka sitt barn av besök som vill hålla i barnet fast det gråter. Ja läs själva, det var väldigt intressant.

http://www.familjeliv.se/Forum-3-20/m16795857.html

Överhuvudtaget så är forumet på familjeliv väldigt bra och det finns ENORMT mycket information från andra föräldrar och blivande föräldrar. Sitter man och tittar på familjeliv en liten stund varje dag så har man tillslut lärt sig hur mycket som helst.

Nu ska jag laga till lite mat är det sagt. Jag återkommer.

- Hasse

Hemma från BB

Hejsan!

Jag var ju hemma en sväng igår morse för att skriva lite i bloggen och lägga upp lite bilder. Av någon anledning så gick det inte att komma in i bloggen just då så jag for tillbaka till BB istället för att umgås med min nya familj. Ett ganska trevligt ord det där. Familj. Man har ju alltid haft familj uppåt i "trädet" men nu har man grenar under sig också. Väldigt trevligt måste jag säga. Än så länge så har det väl inte blivit en så stor omställning då vi just har kommit hem. Men som vi alla vet så blir det snart ändring på den saken. De korta sovstunderna, det eviga matandet och det eviga tröstandet. Jag kan ju inte säga att det kommer att vara ett rent nöje för det kommer det inte att vara. Men det ska väl tilläggas att det inte är så svårt att hitta motivation till att göra saker för sin lilla grabb och Annah.

Mamma frågade i en kommentar om det gick att ta med hunden upp till Skellefteå när de ska hälsa på. Och ja, det går bra, pappa får följa med....  He he... ja jag vet, dåligt skämt.... Och nej, hunden får ni lämna hemma.

Jag har för en stund sedan skrivit in uppgifter på Försäkringskassans hemsida. I en del av pappadagsanmälan så ska man skriva in sin SGI, sjukpenninggrundande inkomst, som underlag för ersättningen jag ska ha för de 10 dagar jag är hemma nu i början. Jag lämnade in min SGI som jag fått från huvudkontoret för flera månader sedan. Varför måste jag skriva in allt igen? Ja myndigheter är väl lika effektiva som koleldade tåg nuförtiden... Det blir som vanligt att man måste ringa till dem och fråga vad som händer. Det ska nog ordna sig.

Personalen på förlossningen och BB i Skellefteå ska ha stort tack. De har varit alldeles underbara och verkligen gjort vår vistelse till nåt speciellt. De hjälpte inte bara William till världen utan har sett till att vi stackars virriga föräldrar har fått allt vi pekat på och hjälpt oss med allt det praktiska och alla frågor vi har haft. Tänk om alla ställen hade den "servicen" om man kan kalla det service. Vad mycket roligare det skulle vara att ha prata med Försäkringskassan, att gå och handla, äta ute och såna vardagliga saker. Alla försäljare borde gå en kurs på BB i Skellefteå för att lära sig hur man tar hand om sina "kunder". Jag är då jäklarns imponerad av personalen där.

Jahapp, ska vi ta lite bilder som avslutning då. Som vanligt med en liten beskrivning till dem. Jag har fått önskemål på bilder utan mössa och jag tror jag ska leta fram några stycken.

PS.
Initialera för William kommer att bli WC. Jag tycker dock synd om ungarna som ska försöka reta honom för det. Om William har fått en lagom dos gener från både mamma och pappa så finns det risk att VAB-dagarna i Skellefteå kommer öka dramatiskt...
DS.

image43
[ Annah håller ett vakande öga på William ]

image44
[ William har just upptäckt sin hand ]

image45
[ Första bilden på pappa och son, några likheter? ]

image46
[ Både pappa och son är ludna som apor ]

image47
[ William sover gott i min famn ]

image48
[ Nybytt och sjukt nöjd över det ]

image49
[ William äter, notera hur mycket hår han har på huvudet ]

image50
[ Såhär nöjd är man efter en måltid ]

image51
[ William blir badad av Annah för första gången, jag fick ju ta premiärbadet ]

image52
[ Inte jättegladaste pojken just där ]

image53
[ Mamma tröstar och då känns allt lite bättre tycker William, och resten av BB ]

image54
[ Mor och son ska vila eftermiddag tillsammans ]

image55
[ Familjen Curman ]

image56
[ Familjen Curman ]

- Hasse

William är här !

Ja detta blir första inlägget som pappa och det känns bra! Jag har åkt hem en snabbis för att mata katterna, ta in posten och hämta lite kläder. Jag kommer skriva ett längre inlägg när vi kommer hem från BB men jag kan berätta litegrann nu iaf.

Vi åkte ju in till förlossningen under natten och Annah blev uppkopplad mot en maskin som kollar hur barnet mår och hur ofta värkarna kommer. Efter att ha legat där någon timme fick vi gå vidare till förlossningen där värkarna tilltog ännu mera och snälla som de var ringde de till narkosläkaren som fixade lite ryggbedövning. Något som Annah fortfarande är väldigt tacksam för.

Efter några timmar av värkar och väntan på att Annah skulle öppna sig 10 cm utan kanter så var det dags för krystningen. Då var klockan 10:45. Det visade sig dock efter ett tag att eftersom Annah var så pass trött så orkade inte livmodern klämma på ordentligt så det blev lite jobbigt för Annah innan ett dropp sattes in som ska ge lite extra kraft till livmodern. Slutligen så kommer läkare Elin och maxar droppet och med lite hjälp av en sugklocka så föddes William 11:52 under onsdagen. Efter rutinerna som att klippa navelsträng och torka av barnet fick William ligga hos mamma Annah ett tag och knyta lite band med sin mor.

Någon timme senare var det dags för det första badet som jag själv fick ta hand om. Det är givetvis en väldigt speciell känsla att ge sin nyfödda son ett bad och sedan klä på honom. Det är nästan så man blir lite tårögd nu när man tänker tillbaka på det. Om jag fick tårar i ögonen direkt efter födseln ska vi låta vara osagt. Jag har ju ett rykte att tänka på... :) Vi kan istället säga att det är ett väldigt speciellt och fint minne att ha.

William föddes 11:52 den 11 april. Välskapt och mår bra! Väldigt skönt att veta det.

Nu blir det lite bilder, de flesta bilder ser likadana ut men det får ni tåla. Vi kommer förmodligen hem imorgon eftermiddag, då ska jag skriva mera.

[ 30 min gammal ]
image35

[ 30 min gammal och suger på tummen]
image36

[ Imorse 0600 och är ca 18 timmar gammal ]
image37

[ Ligger och sussar ca 20 timmar gammal ]
image38

[ Vaknar till lite när jag pratar med honom. Ca 20 timmar gammal ]
image39

[ Bästa bilder hittills på William, ca 20 timmar gammal ]
image40

[ Annah efter att ha vilat en stund, ca 20 timmar efter förlossningen ]
image42

- Hasse

Endast timmar kvar

Tjabba!

Är bara hemma och hämtar lite smågrejer som vi glömde. Lika bra att ha det bortgjort så vi kan vara på BB-avdelningen sen utan att hämta böcker och grejer.

Hur som helst... snabb sammanfattning

0030 - Värkar startar
0100 - Vattenavgång
0130 - FETT med elaka värkar
0230 - Åker till förlossning
0330 - Öppen 3 cm
0500 - Efterlängtad epidural sätts in (ryggbedövning)
0530 - Öppen 5 cm
0600 - RIX morgonzoo börjar på radion, sjukt bra program
0615 - Jag åker hem för att hämta grejer

Mer än så vet jag inte... ska bjussa på två bilder som jag tagit.
Jag skickar sms till er när det är färdigt!

- Hasse ( snart pappa, störtskönt! )

image33
image34
[ Den övre kurvan är bebis puls, den i mitten med svarta "berg" är värkarna, den undra är samma fast förminskat och under längre tid ]

Vattnet har gått !

Hallå där.

Ja nu har vattnet gått och efter samtal med förlossningen så ska vi åka in imorrn bitti och kolla läget. Om det blir mer drag inatt så åker vi in inatt. Det är väl ungefär så mkt som jag vet just nu. Ni som har fött barn tidigare vet väl kanske ungefär vad det är frågan om. Ni andra vet ungefär lika mycket som jag.

Nåväl, jag skriver några rader innan vi far in.

Tills dess får ni sova så gott... ni som kan...

Nu ska jag ringa chefen och säga att jag e ledig ett tag framöver.

Ha de!

- Hasse

Förvärkar?

Hallå hallå!

Ja det märks att det är lov i skolorna. Idag på jobbet så hade vi det riktigt lugnt, nästan lite skrämmande lugnt. Det blir ganska långdraget när ingenting händer och minutrarna känns som timmar. Man börjar fördriva tiden med lite städrutiner och pappersarbete. Men när det är klart så är det fortfarande många många timmar kvar. Jag smet 10 minuter tidigare idag minsann men då var det helt tomt på gäster och kvällspersonalen hade kommit in för länge sedan. För övrigt så försov jag mig imorse och satte min näst bästa tid på sträckan Skellefteå - Piteå. 84 kilmeter på 39 minuter. Då stannade jag dessutom och tankade på vägen. Nåväl, jag kom fram iallafall. Kompenserade det med att åka samma sträcka hem på 58 min...

Jo just det, Annah upplever just nu något som skulle kunna vara förvärkar. Varken Annah eller jag har ju några erfarenheter av det där så vi får väl se om det är förvärkar eller något annat. Vi hoppas ju naturligtvis att det är dags att åka in. Jag orkar verkligen inte jobba en till dag där det inte händer nåt... Hehe, skojja bara, men jag vill faktikst bli pappa nu. Vi är inne på åttonde dagen över. Man tycker ju att det borde vara färdiggräddat i magen nu.

Nåväl, händer något inatt så skriver jag en snabb snabb snabb notis här. Annars får ni sms när det är dags.

Tänkte lägga upp lite bilder idag men jag har faktiskt glömt bort att ta några under kvällen. Jag såg den fantastiska matchen Manchester United mot Roma på tv. Manchester vann med 7-1 vilket är enorma siffror i fotboll. Dessutom tror jag inte att Annah skulle bli mest nöjd om jag kom med en kamera nu mitt i natten.

Jag får återkomma när det händer nåt mera.

- Hasse

Nästan en vecka övertid

Hallå, det blev inget skriva igår, dock blev det väldigt mycket påskmat och det gillar vi. Tack för det Roland och Sonja! På kvällen avklarades filmen 300 tillsammans med en minst sagt exalterad Patrik som var sjukt imponerad av hemmabioanläggningen. Ett som är säkert är att Patrik kommer hälsa på oss oftare framöver så länge jag har fler mastodontfilmer hemma. (mastodontfilmer = storslagna biofilmer såsom 300, gladiator, sagan om ringen, starwars, filmer med mycket ljud och bildupplevelse)

I ämnet barnafödande så har det inte hänt något ännu. Snart en vecka över tiden och det e bara till att vänta. Flera av gissningarna på datum har gått ut, bl.a. mitt eget och Annahs. Som sagt, det är bara vänta och se. Jag återkommer givetvis när det börjar hända saker. Har ni tur så är jag hemma när det är dags att bege sig till förlossningen, då hinner jag skriva en rad innan vi drar. Det om något skulle väl sätta fart på ett antal personer. Närmast släkt och vänner då. Och övriga intresserade givetvis.

Nu ska jag åka och hämta min bättre hälft, hon är hos Emeli och har nåt fuffens för sig. Jag ska upp och jobba om några timmar så lika bra att hämta hem henne nu så får hon väl ta med sig Emeli hit om hon så vill. Själv ska jag sova iaf.

Nattinatt

- Hasse

Påskafton avklarad

Påskafton har varit till belåtenhet. Visserligen inga barn ännu men det har varit skönt att få vara lite ledig och ta hand om sig själv och Annah för en gångs skull. Inledde dagen med att sova väldigt många timmar. Sedan fick jag kyckling och pasta i gorgonzolasås till middag. Helt klart det godaste jag ätit på länge.

Skjutsade Annah till Emeli där de skulle ha lite fest. Jag själv passade på att hälsa på en kompis och fördriva några timmar med honom och hans far. De drack whiskey och jag drack vatten men jag hade lika kul för det.

Livmodern har börjat motionera litegrann, antar att det är någon form av uppvärmning. Annah jämför känslan med att ha ett sånt där träningsbälte på sig som skickar ström i musklerna så att de spänner sig. Magen är iaf stenhård till och från. Vi får väl se om det händer nåt inatt.

Nu ska det bli lite film, sen får vi se. Det lutar åt lite poker och sedan sova.
Annah fruktar för att hon eventuellt får byta ut den traditionella påskmiddagen mot en förlossning. Men det är det väl värt tycker jag.

- Hasse

Ledig helg nu

Då är man nyss hemkommen från jobbet. Det var smockat med snorvalpar på stadt ikväll och givetvis så måste alla småflickor skrika när de pratar med varandra och killarna spelar fullare än vad de egentligen är. Jag vet inte om det är för att impa på tjejerna eller vad det är frågan om. Hjärndöda är de iallafall.

En vanlig konversation i kön:

Tjej - Asså hallå, du ba värsta full asså, coooooooolt...
Kille - Afan jag ba drack sex öl på en gång, jag e skitpackad!
Tjej - Fan va ballt, vad ska du typ göra sen, vi kan ba asså typ lixom dra till mig, morsan e typ på jobbet ba.
Kille - Fan va schysst, låter toppen asså ba....

* snark *

Hur orkar de?

Nu är jag iaf ledig hela helgen och om det kommer bebis så är jag ledig i två veckor till. Och nu är det fakitskt dags för lillen att titta ut tycker både Annah och jag. Vi hoppas få det överstökat i helgen. Det märks på antalet besök på bloggen att det är många som tycker att det är dags. Varje dag ökar antalet besökare och sidvisningar och det är ju skoj förstås att så många är intresserade av hur det går.

Nu väntar sängen, sedan under dagen så blir det nog inte mycket gjort tror jag. Måste vila och ladda batterierna utifall det skulle vara dags snart.

- Hasse

Gissningslek

Det har varit lite snålt med kommentarer från er kära läsare. Därför måste jag ta krafttag för att detta ska bli bättre. Folk har börjat gissa för fullt häruppe i norr och jag tänkte sammanställa era gissningar. Skriv en kommentar på detta inlägg så skriver jag ut listan i slutet av varje inlägg ända tills barnet är fött.

Gissningarna hittills är:

5/4 Annah (den gravida)
6/4 Samuel (klockan 21:43 EXAKT har han lovat) (polare)
7/4 Hasse (jag själv)
8/4 A.J. (polare)
9/4 Sara (min syster)
9/4 Carro (Annahs kusin)
10/4 Elisabeth (min mamma)
11/4 Emil (chefen)
12/4 Gurli (nattstäd på max)
12/4 Roland & Sonja (kl 23:58) (Annahs pappa och Sonja)
15/4 Melanie (Annahs mamma)
21/4 Sara (gammal jobbarkompis)

Så skriv in lite gissningar nu så får vi se vem som kommer närmast. Pris utlovas!

Hittade en gammal bild som jag tog med mobilen utanför COOP i skellefteå i höstas. Den är ganska osmaklig.

image32

- Hasse

Off to work

Ska just iväg till jobbet, tänkte bara meddela att det inte kommit något barn ännu. Vi var hos barnmorskan idag och kollade blodtryck och urin och allt såg bra ut. Om ingenting har hänt innan den 18 april så får vi komma in och förbereda en igångsättning som då fullbordas den 20 april. Nu hoppas vi att det inte ska ta sååå lång tid och att kroppen själv får bestämma när det är dags.

Nu ska jag köra genom stormvindarna till jobbet. ca 30 m/s vindar är det ute... Känns tryggt. Det skulle dessutom vara hastighetskontroller på vägen norrut så jag får väl ta det lite försiktigt då.

Adjö

- Hasse

Kanske sista natten själva nu

Tjo!

Ska skriva väldigt kortfattat då jag är i stort behov av sömn. Har jobbat kvällspasset i Piteå och det är storm på väg från inlandet tydligen. Snöstorm... Jag hann hem innan den kom iaf så det var ju skönt.

Vi ska upp till barnmorskan imorgon klockan 12 så jag hade verkligen inte tänkt sitta uppe något vidare länge. Jag har precis tryckt i mig lite köttbullar och mos. Med lingon och brunsås såklart. Tidigare under kvällen så hade Annah bjudit över lite kompisar. De satt och åt surströmmin... Vilka äckel de är.... :)

Nåväl, det kanske blir den sista ostörda nattsömnen på väldigt länge. Vi hoppas på det iaf. Inga känningar ännu och det som vi igår trodde var slemproppen kan ju faktiskt ha varit något annat. Vad vet jag? Jag är inte barnmorska.

Tina gav oss en liten lektion i de 100 olika smärtor man får uppleva på förlossningen. Det tackar vi för.

Imorgon är det krogöppet i Piteå och vi har öppet extra länge. Till klockan 0200. Må det snöstorma som aldrig förr...

Nu ska jag sova. Natti natt

------------ Väderprognos från aftonbladet.se ------------

Allra värst väntas ovädret bli i fjällkedjan från Härjedalen upp till södra Lapplandsfjällen där vindbyarna lokalt kan nå orkanstyrkor över 32 sekundmeter.
Vinten väntas avta framåt torsdagskvällen
Norrlandsfjällen får dessutom talrika byar av regn eller så småningom snö när det återigen blir kallare.

-----------------------------------------------------------------------

Ser ut som det kommer bli lite blåsigt på vägen till jobbet imorgon.... Det har blåst ordentligt idag så imorgon kommer inte bli så roligt.

- Hasse

- Hasse

Första övertidsperioden

Idag har varit en lååååååång väntan... På ingenting visade det sig. Vi får se om det händer nåt inatt. Annah har fått för sig att hon ska äta färsk ananas. Det ska tydligen få igång det hela. Det verkar finnas 100-tals kurer för det där. Men men, vi får se hur det går.

Annah har varit hos Emeli hela kvällen medans jag själv ville vara hemma och se lite Champions League på tv. Nu var det tyvärr så att machen var sjukt tråkig. Milan spelade hemma mot Bayern Munchen och det var olidligt att titta på den tråkiga matchen. Jag somnade någongång i mitten av andra halvlek. Då ledde Milan med 1-0. Annah ringde någon timme senare och ville ha hämtning och innan jag for iväg så tittade jag lite snabbt på internet hur matchen slutade. Matchen hade slutat 2-2 efter stor dramatik i slutminuterna med straff och mål på övertid och gud vet allt. Allt det där medans jag sov på soffan. Tajming var ordet...

Jo föressten, det verkar som att slemproppen har lossnat eller iallafall håller på att lossna. Behöver väl kanske inte gå in på detaljer men det syns på toapappret.

Nu har jag tre härliga kvällar/nätter på jobbet framför mig så jag ska se till att jag får sova ut ordentligt imorgon innan jag far på jobbet.

- Hasse

Idag är det dags är det sagt

Just idag är Annahs "BF". BF står för beräknad förlossning och är det datum som barnmorskerna har som preliminärt datum utefter mätningar och tester som görs på det första ultraljudet när kvinnan är i vecka 18 ungefär. Enligt våra egna beräkningar så var det dags 30 mars. Då har vi utgått ifrån midsommarnatten. Inte för att det hände något speciellt just då... hehe...

Så om barnmorskerna vill ha en guldstjärna i boken så är det nog dags att det börjar hända saker inom några timmar. Det ska dock tilläggas att när Tina fick sin dotter december 2005 så satt vi och spelade kort hemma hos oss fram till klockan 24 på kvällen. Vid pokerbordet skämtade vi om att jag skulle få köra in Tina till BB under natten eftersom hennes karl var på firmafest och inte i kördugligt skick. Tina gick iallafall hem vid tolvslaget och de sista orden var "- Jag ringer om en stund då" innan hon gick ut i snön. Det bör kanske tilläggas att Tina bodde 50 meter från oss, annars hade hon givetvis fått skjuts hem. Men men, mycket riktigt, klockan halv fyra på natten ringer en hyffsat uppjagad Tina och " Hallå..... det är..... Tina..... jag..... tror att..... det....är..... dags nu". Så det var bara att dra på sig brallorna och skjorta och springa ut till bilen. Körde 50 meter till Tinas hus och styrde upp lite bättre plats i bilen så hon kunde sitta lite som hon ville. Ut ur huset kommer Tina märkvärt besvärad av värkarna och efter kommer hennes Anders som är lite glad i hatten och ler brett bärandes på diverse väskor. Ett minne för livet, sjukt roligt :D

De var framme vid BB några minuter efter det och några timmar senare tittade lilla Kine fram. En ovanligt snabb förlossning för en förstföderska. Från skämten vid pokerbordet till att Kine var ute gick det bara åtta timmar. Annah hoppas på något liknande antar jag. Personligen så önskar jag mig kanske inte en 72-timmars men annars får det ta den tid det tar. Men då är det å andra sidan inte jag som ska ligga där i smärtor så jag får hoppas på en snabb förlossning jag med.

Så var det det där med namn också. Torgrim är väl fint? Eller varför inte Tor-Ulf, som den elaka i Bumbibjörnarna heter. Neee, det blir nog något annat tror jag. Det bestämmer vi senare.

Jag återkommer under dagen.

- Hasse

Magnus Wernblom till MODO

Ja då är det klart. Magnus Wernblom lämnar Skellefteå efter tre år. Han återvänder till MODO där han spelat i många många år. En sorgens dag i Skellefteå. Magnus har varit våran general och lagkapten från första till sista matchen. Utan honom hade vi inte spelat i Elitserien överhuvudtaget.

Jag hoppas innerligt att de visar första Skellefteå - MODO på tv nästa säsong. Om ni tycker att Johan Åkerman fick ett fint mottagande av Skellefteåfansen den här säsongen när han kom upp med sin nya klubb HV71 så är det ingenting mot vad Magnus kommer få när det är dags. Han har för alltid skrivit in sig i Skellefteås historieböcker.

Läs kommentarerna från nyheten i Norra Västerbotten så ser ni hur älskad han är i Skellefteå.

image31
bilden kommer från skellefteaaik.se

- Hasse

Skellefteå och Södertälje till Elitserien

Ja då var de första delmålen för dagen avklarade. Skellefteå och Södertälje får spela i Elitserien nästa säsong. Det ser jag fram emot väldigt mycket. Jag ska absolut se hemmamatchen mot Södertälje, det är ett löfte!

Då är det bara barnafödandet kvar. Det är lite tajt om tid dock. En och en halv timme kvar tills det är tisdag. Det sägs ju att det föds fler barn vid fullmåne och det är det imorgon så vi får väl gissa att det är dags på natten till den tredje. Precis enligt tidtabellen. Jag tycker personligen att det är dags att komma ut nu.

Jo just nu så hyllas Skellefteå AIK uppe vid Skellefteå Kraft Arena. De har precis kommit med flyget ifrån Ängelholm och nu står det säkert många uppe vid hallen och skriker och gratulerar. Det blir nog inte lika blodigt som förra året då vi gick upp i elitserien för första gången på 16 år. Då var det 2000 personer utanför ishallen klockan två på natten i 20 minusgrader. DET är supporters det. Bästa supportrarna i Sverige. Något annat som glädjer oss häruppe är att de två derbymatcherna mot Umeås Björklöven blev väldigt heta tillställningar på isen men att supportrarna från respektive lag skötte sig utmärkt. Polisen sa att vid båda matcherna (en i Umeå och en i Skellefteå) så behövde de inte ingripa en enda gång. Då ska ni veta att derbyt Skellefteå - Björklöven anses vara Sveriges hetaste. Så massor med beröm till alla hockeyälskare. Starkt jobbat.

Samt så ska jag passa på att gratulera Björklöven till nästa års avancemang till Elitserien. De har ett fantastiskt ungt lag som verkligen spelar ishockey. Nästa år kommer de vara redo. Kom ihåg vars ni läste det först. Här!

Läget med Annah? Jo det är fint, just nu håller hon på att tappa upp ett bad. Tydligen så spänner det en hel del runt magen nu. Om det är pga barnet eller hamburgaren hon just smällde i sig får vi låta vara oklart. Men men, skulle det vara dags inatt så är det helt normalt och endast en dag för tidigt. Vi hoppas givetvis att det är dags snart nu båda två.

Jag får återkomma med mer info när jag vet nåt.

- Hasse



RSS 2.0