Två dagar till, sen semester

Jag är precis på väg i säng men tänkte skriva några rader först.

För det första så var vi till akuten med William igår eftersom han hade vaknat flera gånger under de senaste nätterna och varit jätteledsen på dagarna. De på sjukvårdsrådgivningen misstänkte att det kanske var öroninflammation och att vi borde åka in för att vara på den säkra sidan. Vi kom dit klockan 20 och var hemma igen 23:30. Det var många långa timmar på akuten. Men jag antar att de har fullt upp med lite allt möjligt folk som kommer dit. Det är ju trots allt gratis att gå dit så man ska inte klaga. Gratis för William då, för oss andra kostar det ju 300 kronor. Men det är ju inte så mycket att gnälla över det heller. Det finns länder som har det sämre vill jag lova.
   Tillslut så visade det sig att det iallafall inte var öroninflammation. De tittade i öronen och i halsen. De tog även ett blodprov för att kolla Williams sänka. Det var inget problem med det heller och ingen feber hade han heller. Det verkade som det var en dålig dag för William. Det händer ju ganska mycket nu så det kanske var därför. Idag har det gått bättre om jag förstod Annah rätt. Jag har ju varit på jobbet så jag vet ju egentligen inte. Men William hade inte varit så tjurig idag som tidigare och det låter ju bra. Nu på kvällen när jag varit hemma så har jag inte märkt av någonting heller. Bara när han ska äta som han gnäller när han måste ligga ner. Men det kan vi ta. Så länge han inte skriker som han gjort de senaste dagarna. Vi har aldrig hört honom skrika så förr. Inte så roligt som förälder att se och höra sin lilla grabb skrika otröstligt. Man vet ju inte om han har ont eller om han bara skriker för att... Men som sagt, det hör väl till och det är ju ganska mysigt att trösta honom.

Två kvällspass kvar. Sen är det bara åka hem och sova ordentligt innan Stockholmsresan på onsdag. Vi bilar ner till mina föräldrar som bor utanför Norrtälje i Stockholmsområdet. De har ju bara träffat William en gång tidigare och då var han tre veckor gammal och låg mest och tittade eller sov. Det blir förmodligen lite roligare nu när han är med i leken och babblar på. Enligt rykten så har mamma och min syster varit på IKEA och införskaffat en stol till Willam så att han kan sitta och äta med oss. Det blir lite bökigt att ta med sig vår stol då den inte direkt är ihopfällbar. Men å andra sidan så kostar en sån där stol typ 200 kronor på IKEA så det var bra att de skaffade en sådan. IKEA butiker ploppar ju inte direkt fram som ogräs häruppe även om de nu ironiskt nog nyss öppnade en i Happis. Haparande alltså. Det är ju bara 30 mil dit att jämföra med 40 mil till Sundsvall. Vi har det inte lätt vi häruppe i urskogarna.

Nä nu räcker det, sova litegranna så man orkar med bilfärden på onsdag. Det har ju blivit ganska halt nu så man vill ju gärna vara vaken och köra lite försiktigt. Speciellt nu när man ska ha med sig familjen sin.

- Hasse

Videoklipp med William

Ja här ser vi William springa runt lite i sin gåstol. Det är ljud på klippet så det e bara att slå på högtalarna och titta på när William springer runt och har skoj. Nog för att han börjar gråta lite när han inte kommer förbi kylskåpet men han får helt enkelt finna sig i att han inte är större och starkare än ett kylskåp. Hursomhelst så är det ganska roligt att titta på. Kanske speciellt för er som inte har sett annat än stillbilder. Här kommer det iallafall.









Här kommer ett annat klipp där William bara är några veckor. Jag har lagt upp det förut men det kan vara kul att se igen.



- Hasse

Några dagar till innan semester

ja nu går jag in på de sista arbetsdagarna innan vi ska fara ner till Stockholm och träffa mina föräldrar och lite gamla kompisar. Ska träffa en gammal klasskamrat som har två grabbar och en gammal polare som jag bott med som har en liten dotter i Williams ålder. Det ska bli kul att träffa dem igen.

Jag håller på att lägga upp ett litet videoklipp på William som jag ska länka till i bloggen. Hoppas bara att den inte blir allt för komprimerad på youtube, Vi får se om en stund. Jag återkommer :D

- Hasse

Första snön

Ja nu kommer den...

Första snön och tecken på att vintern inte är långt borta.

image230

- Hasse

Gåstolen är kul + Hockey

Ja idag tänkte jag lägga in lite bilder på William när han sitter i gåstolen. Jag har även filmat ett litet klipp som jag tänkte lägga upp men jag måste klippa till det lite eftersom det var för stort för att kunna läggas upp på youtube. Så det kommer nog inatt eller imorgon beroende på när jag får det gjort.

Skellefteå AIK vann idag över Linköping med 4-1. Märkligt att alla lag vinner på hemmaplan. Tvivlarna tror att detta är en kartell där lagen kommit överens om att förlora på bortaplan så att publiken ska tycka att det e kul när deras hemmalag vinner. Det leder till massor med pengar till klubbarna som gör att det kan byggas nya arenor, köpas bättre spelare och rent allmänt höja värdet på hockeyn. Sen i slutspel så är det "tillåtet" att vinna på bortaplan också.
Intressant tanke, men med tanke på hur matchen såg ut idag så var det inget snack om saken. Skellefteå hade vunnit mot vilket lag som helst idag, de spelade väldigt bra.

Wernblom avgjorde för MODO på övertid... ovanligt... vi saknar honom...

Fredrik Öberg petas snart ur truppen.... han måste känna det på sig men ändå har vi fortfarande inte sett honom ta ett enda skridskoskär i år. Tur att de har Söderberg i kedjan som kompenserar upp det.

Bilder var det ja, here goes:


image225

image226

image227


image228

- Hasse

William 6 månader igår

hallå!

Ska just gå och lägga mig. Har haft en lång vecka på jobbet men belönas nu med en ledig helg. Som det ska vara.

William har just fyllt 6 månader (11 okt). Det är lite svårt att greppa att det var ett halvår sedan vi var på BB och just hade varit föräldrar i ett dygn. Men tiden går fort när man har roligt.

På vägen hem igår så svängde jag förbi Barnens Hus och köpte en sån där gåstol som sätter barnet i så att de sitter fast ändå når ner till golvet med fötterna. Så nu är det rally här hemma minst sagt :) Jag ska ta några bilder imorgon och lägga upp.

Nu är det dags att sova, nattinatti

- Hasse

Nystart efter uppehåll

Ja där Alex Schylman (?) slutar tar vi andra vid. Jag har inte som ni märkt skrivit i bloggen på ett tag. Vad ska jag skylla på? Jag har iofs haft mycket att göra på jobbet med kurser i Stockholm och budget för 2008 men nog har jag haft några minuter över att skriva lite och kanske lägga in lite bilder till och från.

Det var ungefär en månad sedan jag skrev sist. Jag kan väl inte påstå att det har hänt jättemycket under tiden men för egen del så har jag den senaste månaden hunnit börja pensionspara, flytta över alla mina konton till Swedbank i Skellefteå istället för att ha allt på Swedbank i Norrtälje. Största skälet till det är givetvis att jag numera har bolån och det känns bättre att ha dessa i banken häruppe. Nog för att jag tycker att banken i Norrtälje har skött sig på alla sätt och vis men det blir lite långt när man vill komma och skriva lite papper. Så nu har jag ytterligare några vuxenpoäng.

- Bolån
- Egen bankman
- Pensionspar

Nu är det bara Volvo och vovve som saknas, men jag har ju faktikst en Passat kombi och en katt. Det är nära nog.

William har numera inga problem att rulla runt runt runt. Tidigare har han rullat över på mage men rullat över sin egen arm så det har tagit stopp. Nu har han förstått hur det går till och rullar runt lite som han vill. Man måste alltså hålla ett öga på honom när han ligger i sängen eller på soffan så att han inte rullar ner.
   Han sitter helt själv och plockar upp saker runtomkring honom och undersöker med munnen innan han lägger ner föremålet och plockar upp nästa. En favorit är tvättlapparna på allt. Gosedjur, filtar, kläder. Det är alltid tvättlappen han vill ha och när han får den så stoppar han den i munnen. Vet inte varför men han verkar gilla det så jag antar att det är ok.

När WIlliam var 5,5 månader gammal så var det dags för den andra femlingsprutan. Under samma besök på MVC så passade vi på att mäta och väga honom

- 70,5 cm
- 8950 g

En stor pojke minsann. Han är dock ingen michelingubbe utan är bara stor. Precis som pappa sin. Det kanske blir en ny Wernblom om några år. Jag får återkomma om 20 år angående detta.

Tänkte avsluta med att lägga upp lite bilder.

image221
[ Nyäten ]

image222
[ Fortfarande nyäten ]

image223
[ Mat precis överallt ]


- Hasse

RSS 2.0