Graviditetsupdate

Ja nu när det börjar närma sig så tänkte jag att jag skulle börja rikta bloggen mer åt det kommande barnet. Det har varit lite mycket ME ME ME ME på slutet. Precis som det lilla rikemansbarnet i Lazytown för er som följer det.

Nåväl, här kommer lite info direkt från familjeliv:

-----------------------------------------------------------------------

Du är på dag 242 av 280. (86,4%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 3 fulla dagar (v34+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 4 apr 2009
Du har 38 dagar kvar till beräknad förlossning.

-----------------------------------------------------------------------

Vecka 35 - 22 feb - 28 feb 2009
Kroppen: Om kvinnan fick instruktioner om att vila pga tidiga sammandragningar tidigare i graviditeten kan man nu pusta ut. Barnet anses nämligen ha goda chanser att överleva om det skulle födas. Det behöver oftast bara ligga i kuvös för att hålla värmen.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar.

-----------------------------------------------------------------------

Vi har nästa besök hos barnmorskan 4 mars och det enda som ska göras då är väga, mäta och ta blodvärden. Om jag inte minns helt fel så är det så det går till iallafall.

Som ni ser så är det lite drygt en månad kvar bara. Det känns som att tiden har gått mycket fortare den här gången. Det kanske är för att vi inte jobbar tillsammans den här graviditeten då Annah pluggar nu. Nu när vi inte träffas lika mycket så flyger dagarna förbi. Speciellt de veckor då jag jobbar lite mer. Vi har inte ens hunnit prata om huruvida det blir en pojke eller flicka. Vad ska han eller hon heta. Vi har inte ens börjat kika på dubbelvagnar och sådant. Men det börjar väl bli dags snart antar jag.

Nåväl, det är dags att ge sig av mot sängen. Det jag tar med mig från idag är att Skellefteå AIK blev klara för slutspel. Det finns en teoretisk chans att missa det men den är väääääääääldigt liten... Natti natt

- Hasse

William får en namnsdag

"William införs i almenackan fr.o.m. 2011. Den 6e april kommer det numera vara William som firas. Detta på bekostnad av alla som heter Helmi." Citerat från Norran

Och ja, jag såg felstavningen på "Almenackan" men då jag citerar direkt från tidningen så ändras ingenting. Felstavning eller ej.

Helmi måste f.ö. vara top3 på namn som föräldrar INTE väljer idag.

Övriga ändringar

28 Augusti
Fatima in
Gurli ut (Gurli på jobbet kommer bli sur)

7 September
Kevin in (Lina på jobbet får alltså en namnsdag till sin nyafödda son)
Regina ut

1 September
Sam in (Tillsammans med Samuel som varit ensam)


- Hasse

Magbilder + Williambilder

Hallå igen!

Efter önskemål från flera håll så tänkte jag lägga upp lite bilder på den berömda gravidmagen.

Håll till godo, bilderna är tagna i lördags, 090221 alltså. Då hade Annah just gått 34 fulla veckor.


[ mage fram ]


[ mage sida ]


[ Annah v35 ]


[ Annah v35 ]

Ska lägga upp lite fler bilder på bl.a. Wille lite senare ikväll, först lite jobb...

------ UPPDATERAT ------

Här kommer lite bilder på William oxå.


[ William ]


[ William igen, snart två år gammal och snart storebror ]


[ Favoritprogrammet framför allt annat ]


[ Fikastund med mamma ]


[ Päron är favoritfrukten ]


[ Provar lite inställningar på kameran bara ]


[ En annan inställning uppenbarligen ]


[ Någonting spännande lär ha hänt just när bilden togs ]


[ Historien med Musse Pigg tog en tvär vändning :) ]

*** Slutligen lite bilder med lååång slutartid, det innebär att allt som rör sig blir spökaktigt ***







- Hasse

Graviditetsupdate

Då blir det lite klippa och klistra från Familjelivsidan.

------------------------------------------------------------------------------

Du är på dag 236 av 280. (84,3%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 4 fulla dagar (v33+4).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 4 apr 2009
Du har 44 dagar kvar till beräknad förlossning.

------------------------------------------------------------------------------

Vecka 34 - 15 feb - 21 feb 2009
Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning. ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Ibland kan förvärkarna komma tätt och upplevas som riktiga värkar, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.
------------------------------------------------------------------------------

Jag kan även meddela att barnet har vänt sig i magen under de senaste 2-3 veckorna och att den är redo för avfärd så att säga.

Nu ska vi äta smaskig middag, sen blir det lite bad på Eddahallen innan kvällen avslutas med Timrå - Skellefteå AIK hemma hos Palle.

- Hasse

Då är vi på EBBAmötet

Jahapp då var det rapportering direkt från EBBAmötet. Det har i vanlig ordning varit prisutdelning till de restaurangerna som har varit lite bättre under året. Jag kan meddela att Norrdistriktet har kammat hem Grandslam i de flesta kategorierna. Framför allt Boden och Luleå4 (Storheden) har varit väldigt framgångsrika under kvällen. Vi i Piteå fick inte några priser det här året. Senast vi fick några priser var 2007 i Sälen då vi fick ta emot ett pris för bästa försäljningsökning. Det var iofs mycket tack vare att vu byggde om i februari 2006. En större servering ger givetvis fler gäster och det fick vi pris för då. i år blev det dock inga priser men jag och John glädjs åt alla priser som hamnade i händerna på Norra distriktet.

I vanligt ordning efter EBBAmötet så har vi ätit middag och är nu i full huggning att dricka några öl och samtala med gamla och nya vänner runt om i landet. Baren stänger dock om 30 minuter och jag kan meddela att jag har spenderat endast 120 kr i baren. Dvs två öl. Vi har iofs fått tre stycken drinkbiljetter så jag har druckit fem stycken öl ikväll. Men som ni kan se så har jag inga problem med att stava eller för den delen hålla koll på meningsuppbyggnaden.

Men som sagt, klockan börjar närma sig 01:00 och det är även tiden då baren stänger. Det innebär alltså att jag ska hoppa i säng alldeles strax. Om några timmar (0700) serveras det frukost på stället vi är på. Aronborg heter stället.

Nu ska jag bege mig till rummet. Vi får hoppas att det finns möjlighet att skriva lite mer imorrn.

/ Hasse

Då var det dags för EBBAmötet igen

Om några timmar far jag iväg på det årliga mötet med jobbet. Det är döpt till EBBAmötet efter en person som en gång i tiden jobbade som chef på en restaurang i Sverige. Faktiskt så ligger den restaurangen här i Skellefteå. Ebba gick ur tiden under en resa för många år sedan och för att hedra hennes minne så döptes alltså årsmötet till just Ebbamötet.

Som vanligt så vet vi inte vart vi ska. Mötet är som vanligt på hemlig ort. Det enda vi vet är att vi ska till Arlanda som en första anhalt. Vi har fått biljetter till flyget som ska ta oss till Arlanda men vart vi ska sen vet vi alltså inte. Det kan bli precis vart som helst. Tidigare har vi varit i:
2005: Norrtälje
2006: Spanien
2007: Sälen
2008: Paris
2009: ???

Om man ska försöka se ett mönster i detta så är det troligt att vi stannar i Sverige i år. Jag skulle tro att vi hamnar på något konferenscenter någonstans. Kanske någon kursgård. Det är väl inte helt omöjligt att det kanske blir en färja men jag har svårt att se hur man ska kunna hålla ett möte för 250 personer på en båt. Det kanske är fullt möjligt, vad vet jag. Jag blir borta över helgen och är åter anträffbar på söndag kväll.

Nu är det f.ö. mindre än två månader tills barnet ska komma. Det är ju planerat till i början av april men man vet väl aldrig riktigt säkert när det är dags. Det kanske blir i slutet av mars. Det kanske blir i slutet av april. Förhoppningsvis blir det i början av april så slipper man alla tvära kast.

Jag kan oxå meddela att allt går bra och vad jag hört från Annah så verkar besöken hos barnmorskan gå finfint. Barnet har inte vänt sig ännu men det är väl dags för den att göra det nu framöver. Annars kan det bli en spännande förlossning för Annah. Tack och lov att man är kille så att man inte behöver gå igenom den biten. Förlossningen alltså. Jag kommer givetvis att vara på plats men jag behöver inte utstå de olika smärtor som finns på menyn på Restaurang BB.

Nu ska jag vänta på att Wille och Annah vaknar så att jag kan packa ihop två par kallingar och två par strumpor. Taxin kommer kl 9 och sen bär det av till Skellefteå Flygplats och vidare mot Stockholm.

- Hasse

Lite mobilbilder

Halloj, jag såg nu när jag tog ut bilderna från rondellparet att jag hade ju några andra bilder som jag kan kasta in när jag ändå håller på.


[ Bild som William själv har tagit ]


[ Jag tror att även denna är tagen av William själv, men inte hundra på det, sjukt bra bild isf ]


[ Jag möts ofta av det här när jag kommer hem från jobbet. Det gillar jag ]


[ Sovdags ]


[ Vi är lättroade på jobbet ]


[ William ritar lite vid köksbordet. Och ja, vi har koll på kniven där ]


[ William i sjunde himlen, med farfars 50" plasma. Bonuspoäng om ni ser vilket program som är på ]


[ Utflykt till Täby Centrum för lite shopping ]


[ Humor a la Täby Centrum, notera att cykeln till höger dock drabbats av hjullåset :( ]


[ Några timmar efter Täbyutflykten, en slagen hjälte ]


[ Max i Umeå (vid E4an) på vägen hem från Stockholm ]


[ Svar ja, det kom lite snö i veckan som gick... titta ut genom köksfönstret ]


Ja det var lite bilder det. Nu är det dags att sova för mig. Jobb imorrn oxå, både hemma och på jobbet.
Nattinatt

- Hasse

Den barmhärtige samariten

Är det jag det? Ja man kan ju undra, fast inatt var jag faktiskt det på riktigt. På vägen hem från jobbet så möttes jag av en spännande syn. Jag var nästan hemma och körde i rondellen på södra sidan bron och skulle vänster in mot Anderstorp. Då står det en bil intryckt i mitten av rondellen. Den som körde den lilla röda Opeln har kört rakt fram i rondellen och brakat rakt in i snövallen. När jag kör förbi bilen så ser jag att det sitter två personer inne i bilen. Jag har ingen aning om huruvida de bara satt och väntade på någon som de kanske hade ringt eller om de rent utav var skadade.
   Snäll som man är så stannade jag till vid sidan och kollade läget med dem. Det visade sig att de hade smällt bara några sekunder innan jag kom och att de helt enkelt inte fick upp bildörrarna. Jag fick alltså börja med att gräva ut dem från deras egen bil :) Det visade sig vara ett ungt invandrarpar som inte pratade jättebäst svenska men tjejen pratade iaf begripligt. Hon berättade att de hade bilat från Stockholm och att de var på väg till Luleå, men att de nu satt fast. Ganska uppenbart och extremt bildligt uttryckt må jag säga. För de satt verkligen fast. Bilen hade lagt sig på en kudde av snö och framhjulen hängde mer eller mindre i luften.
   De hade ingen aning om vad de skulle göra och de kände inte direkt någon i Skellefteå som de kunde ringa och be om hjälp. Jag hade gärna försökt dra loss dem men av några anledningar så ville jag inte. För det första så hade de ingen dragkrok på bilen. För det andra så hade varken de eller jag någon lina. För det tredje så står vi i en rondell mitt på E4an och jag vill inte gärna ställa mig mitt över vägen på E4an. För det fjärde, vad händer om det blir någon skada på deras eller min bil vid bärgningen?
   Det var bara att lyfta luren och ringa 112 och be om bärgning. Madame på SOS sa att de meddelar bärgaren om situationen och la på. Kort därefter ringer bärgaren till min mobil och meddelar att han är på uppdrag men kommer om 25 minuter. Jag ville inte lämna dem där åt sitt öde men jag tog fem minuter för att hämta lite kaffe på Shell då de uppenbarligen inte var så förtjusta i vädret häruppe. De frös som hundar, om man säger så.
   Nåväl, tiden gick och kaffet dracks. Ca en halvtimme senare kom bärgaren och kroka fast deras bil och frågade killen om vilket försäkringsbolag han hade. Därefter följde en spännande multilog (dialog är väl bara med två personer?).

Bärgaren: [till killen] Vad har du för försäkringsbolag?
Killen: Ehm, ehm, ja, försäkrad, ja.
Bärgaren: Jojo, men vilket bolag har du? Vilket företag har du försäkringen hos?
Killen: Ehm, ja FULL försäkring.
Bärgaren: [till mig] Vet du?
Jag: Ingen aning, inte mer än att han HAR försäkring, men fråga tjejen, hon kan svenska
Bärgaren: [till tjejen] Tjena, duuu, vilket försäkringsbolag har ni?
Tjejen: Ja, försäkrad
Bärgaren: Jo jag vet, men hos vilket företag?
Tjejen: Ahaaa, det vet jag inte, varför du undra?
Bärgaren: Ja asså, ni måste ju betala en självrisk, och det kostar olika hos olika försäkringsbolag.
Tjejen: Ahaaa.... Vad är den där självrisk?
Bärgaren: Ja asså, klockan är två på natten och jag är nu här för att dra loss er för att ni kört fast, det är som en straffavgift kan man säga.
Tjejen: [tittar frågande på mig] Hasse.... vad är den där självrisk?
Jag: Ja det är precis som han säger, det är en liten kostnad för att du får hjälp nu på direkten kan man säga.
Tjejen: [till mig] Ahaaa, och om jag inte vill.
Jag: Jadu, då blir du nog kvar här ett tag till, och morgontrafiken börjar om tre timmar så det e inte så mycket att fundera på.
Bärgaren: [till tjejen] Försäkringsbolagen tar mellan 1000-1500 i självrisk för bärgning men jag kan ta 1000 så e det bra så.
Tjejen: [till mig] Hasse, vad tycker du?
Jag: Er bil är hel. Ni själva är ok. Ni kan vara hemma om två timmar. Det kunde gått sjukt mycket värre. Det e bara att betala så är ni tillbaka på vägen om 10 minuter.
Tjejen: [till bärgaren] Ok, vi säger så, dra loss oss.

Tjugo sekunder senare var bilen fri och de kunde betala bärgaren och sen for de vidare. Men innan de for så kom de och tackade så mycket för hjälpen och skakade hand.

Så nu har man fått vara hjälte för en kväll. Jag tog faktiskt två bilder på haveriet som jag kan lägga upp. Det ska oxå sägas att under de 30 minuter som vi stod och väntade på bärgaren så var det väldigt många bilar som stannade och frågade om vi ville ha hjälp. Snälla skelleftebor.

Bilderna, notera att jag står parkerad längre bort i rondellen. Och ja, jag vet att det heter cirkulationsplats och att rondellen är ytan i mitten av cirkulationsplatsen. Men rondell är mycket roligare att skriva, så det så! Det var även tur i oturen att han inte klippte stolpen. Han "missade" med en halvmeter ungefär.





- Hasse

BlondinHasse ?

Läste lite på Aftonbladet i helgen. De har en artikel om alla blondinbloggar. Ni vet, Blondinbella, KENZA och allt vad de heter. De är runt 18 år allihopa och skriver om vilken drink de drack på Stureplan, vilken väska de köpt och när deras handväskhund sket i lådan senast. I mina ögon rena skiten :)

Sen läser man vidare om hur de drar in några miljoner om året på att skriva den här "skiten". Och att de har 150.000 besökare på bloggen varje vecka. Jag själv kommer upp i några hundra på en vecka. Men 150.000 !!!

Jag funderar på att kanske blondera mig, skaffa en liten sån där äckelhund och registrera blondinhasse.blogg.se. Det måste verkligen sätta fart på bloggen :)

Eller... så kanske jag helt enkelt fortsätter på min befintliga blogg och skriver om vilken middag jag lyckades bränna sönder, vilket blöjmärke jag köpt och när sportbagWilliam sket på pottan senast.

Jag kanske ska lämna avgörandet till er, vad tycker ni?

Läs mer om småflickorna här

- Hasse

Det kanske krävs en småbarnspappa för att se

Såg ett Youtubeklipp idag. Jag har sett det här klippet tidigare för Williams ankomst till oss. Klippet handlar om pappor som kommer hem tidigare från Irak och hälsar på sina barn i deras skolor utan att barnen vet att de kommer. Framför allt den första pojken (första 50 sek) får ögonen att tåras. Det kanske är jag som är blödig. Det är inte många av mina kompisar som förstår hur jag menar men det kanske krävs en småbarnsförälder för att se. Vad tycker ni?





- Hasse

Syrran kommer syrran går

Ja då har syster Sara varit här i dagarna.

Vi har inte träffat Sara sedan i somras så det var kul att hon kom och hälsade på. Det lustiga är att jag åker och hämtar Sara på flyget och när vi kommer hem så har jag inte ens hunnit ta av mig skorna innan tjejerna har planerat in i IKEAtripp nästa dag och en Umeåtripp dagen efter det. Lite snabbt uträknat så har de planerat utflykter på 76 mil. Detta tog mindre än 20 sekunder att planera in. Givetvis utan mannens (jag) åsikter i ämnet. Det var liksom bara pang bom nu far vi...

Dock ska det sägas att IKEAresan faktiskt välkomnades av mig då både Annah och jag vill fixa till de sista grejerna till Williams rum. Egentligen inga jättestora grejer. Mer saker som, en sänglampa, några tygkorgar till leksaker, nån hylla till väggen. Ja småsaker liksom. Såna saker som man inte vet att man vill ha förens man ser dem i affären. Och vilken affär är bättre än IKEA i den kategorin? Vi ska se till att kasta in det vi köpt i Williams rum så ska jag ta en bild eller två till bloggen.

Vill även passa på att tacka mamma och pappa för de fina grejerna vi fick köpa för er räkning till Williams rum. Det blev madrass, kudde och täcke till Williams säng. Just i denna stund så sover William blott sin andra natt i eget rum. Och i egen säng! Han börjar bli stor nu vår lilla pojke. Vi är så stolta! Det går uppenbarligen riktigt bra för honom att sova i egen säng oxå. Första natten klarade han nästan helt igenom. Han vaknade runt 04 och ville ha välling. Det är inte vanligt att han vaknar mitt i natten och vill ha välling men det händer lite då och då. Så jag vet inte om han vaknade pga att han sov "borta" eller om han hade vaknat iaf. De sista timmarnas sömn fick han avnjuta i spjälsängen i vårat rum. Vi får se hur det går inatt. Förhoppningsvis går det utmärkt. Det är bara två månader kvar tills William blir storebror så vi ser gärna att han har lärt sig och vant sig vid att sova i sitt eget rum. Lika bra att ta den rutinen redan nu. Annah sa något om att var femte femåring fortfarande sover hos sina föräldrar. Tycker att det verkar märkligt. Ja William ska få lära sig att uppskatta sitt eget rum och att det är där han har sitt "private space" om han vill vara ifred någongång. Jag tycker att alla barn ska ha en plats där de vet att de får vara ifred om de är arga eller sura. Annars sticker de väl hemifrån och blir knarkare istället. Och det vill vi ju inte,,,

Det blev som sagt en IKEAtripp men Umeåresan fick vi ställa in. Dels var jag personligen inte jättesugen på att köra ytterligare 26 mil dagen efter IKEAtrippen, men även moder natur såg hellre att vi stannade hemma. Det började snöa och blåsa häruppe. Ordentligt. I Stockholm hade detta varit domedagen. Häruppe fick plogbilarna och traktorerna köra nån extravända så fungerade allt som vanligt. Dock var det inte så många som frivilligt satte sig i bilen. Jag åkte och hämtade Annah på skolan. Det är en resa på 2 km enkel väg. Det tog ett tag. Men då gick det å andra sidan inte att köra på skolområdet. 30 cm snöbollssnö och inga spår att köra i. Det var nära att jag hade fått stanna på skolan istället. Vi fick oss då hem tillslut.

Vi har oxå tillbringat några stunder på Elgiganten under veckan och tittat på kyl och frys. De vi har idag börjar bli lite gamla och de drar förmodligen jävligt mycket el. Man vet aldrig riktigt säkert om kylen verkligen gör som man säger åt den heller. Det som står högst upp kan vara väldigt kallt (isbitar i mjölkpaketet) och det längst ner blir aldrig riktigt kallt. Jag är lite osäker på att dom överlever speciellt många år till. Sara sa då iallafall att om vi hittar något paket vi skulle vilja ha så kan vi få låna en slant av henne. Efter några dagars övervägande så tog vi erbjudandet. Så nu står det ett sprillans side-by-sidepaket från Siemens i köket. Vi är mycket nöjda. Känns lite roligare att öppna kylen nu och veta att allt har samma temperatur. Även att lampan i skåpet tänds VARJE gång jag öppnar dörren uppskattas oxå.

Såååå, tack för den här veckan syrran! Vi ses om två månader!

Lite bilder kanske?



[ Gamla kyl och frys med överskåp ]


[  Nya skåpen, vi måste köpa en till tapetrulle ser jag... ]


[ Kylskåp insida ]


[ Frys insida ]

Ska se om jag har några nya på William


[ Han har lärt sig att blixten bländar... ]


[ Meh, har var det ju ingen blixt juu ]


[ Softar på bordet, men där får du inte vara juu?! ]

- Hasse

Dagisfoto

Halloj!

Vi har fått bilder från Williams dagis. De hade dit en skolfotograf och här har ni resultatet:




Bilden är tagen ungefär två veckor efter att han fick ärret i pannan. Så jag tog mig friheten att korrigera bilden lite i Photoshop. Om jag hade varit plastikkirurg så hade alltså resultaten kunna ha blivit:



Det var allt från ikväll

- Hasse

Lite bilder





























Det var lite bilder det från december till nu

/ Hasse

RSS 2.0