Lite bilder

Har tagit ut lite bilder. Är inte riktigt klar med alla bilder men jag tänkte lägga ut några stycken iaf. Bilderna är f.ö. tagna med min nya kamera, D90. Helt obehandlade direkt från minneskortet.










[ Alice och Micke ]


[ Micke ]


[ Jag själv för en gångs skull ]


[ William fotar ]


[ Snoriga busiga unge :) ]

- Hasse

Då är vi husägare

Vi har just kommit hem från piteå där vi har skrivit kontrakt med säljaren. Vi är nu nästan husägare. Själva överlåtelsen blir efter sommaren men alla papper är skrivna. Tänkte bara skriva ett litet inlägg om att det är klappat och klart.

- Hasse

Imorrn skriver vi på köpekontraktet

Följ min blogg via bloglovin

Ja det har ju hänt en del sedan jag skrev sist. Som ni vet så har jag tagit över som chef på restaurangen och det är väl egentligen där jag har varit senaste veckorna. Det har tyvärr inte funnits tid till något annat än restaurangen sedan jag tog över. Anledningen till det är ju att jag precis som alla andra chefer har "mitt" sätt att sköta restaurangen på och för att alla nya rutiner, ramar och regler ska efterlevas och följas till fullo så behöver jag vara på restaurangen för att föregå med gott exempel och se till att saker och ting blir gjort på rätt sätt.
   Utvecklingen på restaurangen har varit över förväntan. Mina arbetsledare lär sig otroligt snabbt och personalen verkar vara med på tåget så just nu känns det riktigt bra. Det känns som att man redan nu börjar få betalt för det jobb man har lagt ner. Det känns även som att personalen tycker att det är roligare nu. Men det kanske bara är nyhetens behag, vad vet jag. Om en månad kanske de hatar mig och vill säga upp sig hela bunten :) Det får vi hoppas att de låter bli :)

Tanken är väl att man så småningom ska kunna jobba som en normal människa. Det har varit väldigt många konstiga start- och slutklockslag på mina arbetspass i maj men så kan det vara antar jag. Det är den 26e idag och jag är redan långt inne på övertid (norm 31dagarsmånad / 177 tim). Men det är bara skoj ännu så länge. Nackdelen är ju givetvis att jag är borta mycket från familjen. Men de försöker förstå och de vet att det är tillfälligt. Dessutom är det så att ju bättre koll jag skaffar på restaurangen NU, desto mindre behöver jag oroa mig när jag väl är ledig sen. Hörde en sjuk historia om någon chef någongång som aldrig kunde släppa jobbet lite. Han åkte in till restaurangen stup i ett och när det kom ett samtal från någon som inte fått sin dipp så satte han sig i sin bil med ny mat och åkte ut med. Dygnet runt. Det är ju bra service iofs men det måste finnas nån måtta. När man är ledig så måste man försöka koppla av litegranna. Annars blir man dum i huvudet på riktigt :) Den killen gick in i väggen iallafall och kom aldrig tillbaka... Så kan det gå...

Rubriken, jajamensan... Nu har vi hittat det hus vi vill ha och är överens med säljaren. Imorgon kl 18:15 träffas vi på mäklarens kontor i Piteå för att skriva kontrakt. Huset ligger i ett lugnt område och ca 4 km in till "city" om man nu kan säga det om Piteå, hehe. Det är ett enplanshus på 105 kvm med en oinredd källare på 105 kvm där med. Nu får jag givetvis planer i huvudet på vad man ska göra nere i källaren. Det är bl.a. två stycken rektangulära 28 kvm rum därnere. I ett av dem har de bl.a. innebandymål uppställda. Så gaaaaanska stora möjligheter till, ja, vad vet jag... vad vill alla killar ha i källaren om utrymme tillåter det? Just det! Ett biorum med sportbarmöjlighet. Dvs, antingen så tittar man på bio därinne med nedsläckta lampor, eller så tänder man upp lite O´Learysbelysning och ställer upp en bar där man kan titta på fotboll eller hockey t.ex. Kanske inte det billigaste projektet men sen... någongång i framtiden. Tills vidare så kan jag iaf spela innebandy därnere beviserligen.

Köket är nyrenoverat. WC/duschrummet är helt nyrenoverat med klinkersgolv och kaklade väggar. Värmeslingor i golvet icke att förglömma.

Som med alla hus så har det sina skavanker men inga jättegrejer. Lite hål i stuprännan, nån bräda som behöver bytas på garaget, nån takpanna som gått sönder. Ja såna saker. Det är väl egentligen bara en sak som är lite skum och det är inne i duschrummet. Samtidigt som de gjorde om så sänkte de taket och satte spotlights i det. Men de glömde att göra ett hål för ventilationen som sitter i originaltaket. Det som behöver göras är att göra ett hål i det sänkta taket och förlänga röret ner till det sänkta taket och sätta dit en sån där skruv-ventil som ser ut som en tallrik i taket. Kanske t.o.m. sätta dit en paxfläkt. Den kan man dessutom koppla till spotlightsen. Så att fläkten går igång när man tänder lyset. Det är ju lite häftigt det oxå.

Är det någon som känner sig manad att hjälpa mig med detta projekt? Tar väl 15 min för den händige. Jag bjuder på middag som tack.

Länk till huset har ni här: Mossvägen 34, Piteå

Kommentera vad ni tror om det?

--------------------------------------------------------

Med Alice är det bara bra. Hon har iofs haft en liten ögoninfektion som gör att varje gång hon har sovit så är ena ögat täckt med nåt äckligt gult klet. Men det blir mindre och mindre av den varan nu eftersom Annah är så duktig att hålla rent och städat runt ögat. Hon var på BVC igår och var 59 cm och 5540g så hon verkar då må bra iaf. Dessutom så verkar det som att de blå ögonen blir kvar. Väldigt mycket, mörkt hår har hon oxå så hon kommer bli en riktig snygging så småningom. Det kommer bli jobbigt för mig att hålla koll på henne på fredag- och lördagkvällarna.... Men det e väl så att vara förälder till tonåringar. De gör ju som fan de vill ändå. Man har väl egen erfarenhet i ämnet. Det blev ju folk av mig oxå :P

Bilder? Bilder säger ni.... ja det ska väl gå att ordna. Jag har MASSOR med bilder i kameran men inte fått mig för att ta ut dem av samma anledning som jag inte har skrivit i bloggen. Men jag kanske skulle ta coh ta ut lite bilder från kameran ikväll när alla ligger och sover och det bara e jag uppe. Jag är ju faktiskt ledig imorrn... Men då åker jag in och jobbar i helgen istället. Det är ju pingst och allt vad det för med sig. Många som kommer och hälsar på sin släkt så vi kommer nog ha att göra. Försäljningen har börjat dra igång nu och om två veckor är det studentdags och sommaren startar på riktigt. Det kommer bli hur fint som helst i sommar. Nu väntar jag bara på bokslutet för maj. Det borde komma runt mitten av juni. Ska bli spännande att se hur min första månad har gått. Den är ju inte färdig ännu men jag vill ändå tro att det kommer att bli bra.

Nu ska jag ge Wille lite extra välling så att han somnar. Jag får skriva lite mera sen. Hej hopp!

- Hasse

Det blir inte Malmgatan 11

Vi har bestämt oss för att inte gå vidare med köpet av det huset vi kikade på. Vi har blivit avrådda av många i Piteå som säger att det finns mycket finare hus att få för de pengarna om man kan tänka sig på 5-10 min längre bort. Dessutom har det känts lite som en risk att köpa ett så gammalt hus. Lite som grisen i säcken. Det är ett väldigt charmigt och fint hus på alla sätt men magkänslan i kombination med att så många avrådde oss från att köpa fick fälla avgörandet.

Nu letar vi vidare, vi har ju ingen brådska på något sätt utan kan titta i lugn och ro.

Det var det enda jag ville meddela idag. För övrigt så har William och Alice blivit friska igen så nu är det lite mer glada toner här hemma. Framför allt den senaste natten var lugn och stilla vilket gjorde att Annah var mycket piggare på dagen och jag själv kunde vara utvilad inför mitt pass på jobbet.

- Hasse

Exakt en månad sedan hände det

Och nej, jag menar inte att det var en månad sedan jag skrev något i bloggen. Det är bara två veckor sedan. "Bara".

Jag har ju varit pappaledig i april och från första maj så är jag chef på restaurangen och det har tagit all min tid senaste veckan. Det känns som det är väldigt viktigt och direkt avgörande att jag lägger ner mycket tid på restaurangen nu på en gång så att jag kommer in i det ordentligt. Om jag gör det här halvdant så kan jag likagärna skita i det. För då kommer det att skita sig i vilket fall som helst.
   Sommaren står för dörren och vi kommer att få massor med gäster. I år är det lite speciellt med tanke på lågkonjukturen. Det kommer innebära att folk väljer att stanna i Sverige på semestern och jag kan garantera att Piteå kommer att vara ett attraktivt turistmål. På sommaren finns det verkligen hur mycket som helst att göra i Piteå. Speciellt för semesterfirande familjer. På vintern däremot, då är det dött.

Som rubriken antyder är det idag exakt en månad sedan Alice ploppade ut. Om vi ska vara helt exakta så får vi vänta ett par timmar. Kvart över tre nu inatt så är det exakt på minuten en månad sedan. Hittills så har allt gått bra. Hon äter riktigt bra och sover många timmar per dygn. Dock så har det blivit en vana med att hon är uppe 0300-0600 på nätterna vilket gör att vi blir lite som zombies på dagarna. Vi har ju William att ta hand om på dagarna. Det tar mest på Annah eftersom hon blir "låst" härhemma och när jag jobbar så har hon ju två småttingar att ta hand om. De är ju inte så jobbiga att ta hand om iofs, men när den ena är uppe på natten och den andra på dagen... ja.... då blir det lite jobbigt.
   Jag har precis nu lagt Alice, hon var uppe längre än vanligt nu i kväll. Med lite tur så kanske hon inte behöver vara uppe så länge inatt. Men det där vet man ju aldrig riktigt hur det går.

Båda barnen mår bra och det är det viktigaste för oss. Vi prioriterar oss själva ganska långt ner på stegen just nu även om jag måste prioritera jobbet ganska mycket nu när jag har tagit över som chef. Det innebär att min "egentid" är reducerad till noll. Jag har t.ex. inte skrivit i bloggen på två veckor, det ger kanske en fingervisning om hur det är just nu. Men vi ser ljust på framtiden och vet att om några månader så bor vi i Piteå och mat- och sovrutinerna för Alice är mer efter klockan. Sommaren kommer att vara slut och jag kan lägga mer tid på restaurangens framtid och analysera sommaren istället för att sköta sommarrusningen.

Apropå boende, så ringde mäklaren idag och beklagade sig över att han inte kommer få mer arvode då vi har lagt högsta budet på huset vi var och tittade på. I tidigare inlägg så hittar ni länk till Malmgatan 11. Vi ska dit igen på tisdag och ta en andra titt innan vi bestämmer oss för om vi vill gå vidare och ta en besiktning.

Det finns ju många plus och minus med huset som vi får väga mot varandra.
+
Läget - Mitt i Piteå, helt oslagbart läge, 5 min gångväg till jobbet
Storleken - 7 rum, 180 kvm
Planlösningen - Ett original, har aldrig sett något liknande
Villa - Är inte villa drömmen för alla?

-
Dyr - 1.200.000 kr är mycket pengar, det är liksom PITEÅ vi ska till.. inte Sthlm...
Gammalt - Charmigt javisst, men hur är skicket?
ADSL - 24/2 Mbit är ju inte dåligt, men bredband 100/100 vill jag ha.


Vi ska väga för- och nackdelar mot varandra och sen ta hjälp av besiktningsmannens ord så får vi se om vi slår till sen. Ingenting är spikat men vi gillade huset båda två och så länge besiktningen inte har något att anmärka på så tror jag att det blir affär.

Nu vaknade Alice igen..... fan... jag ska fara till jobbet om några timmar... ser inte ut som att det blir någon sömn inatt...

Jag får fixa bilder en annan gång...

- Hasse

RSS 2.0