Ja snart är det sannerligen dags

Ja det slog mig på riktigt inatt på vägen hem från jobbet. Snart ska vi få ett till barn! Det är kanske bara en vecka bort. Det kanske är dags imorgon. Om vi skulle åka in till förlossningen imorgon så skulle det inte vara för tidigt på något sätt. 92% av alla barn föds mellan veckorna 38 och 42. Annah är i vecka 39 nu. Apropå det så måste jag fotografera lite. Det var några veckor sedan jag kastade ut lite nytagna bilder. Hon börjar bli stor nu. Eller som William säger, "Stoooo mamma".

Men vad ska det bli då? En till liten pojke? Eller blir det kanske en flicka? Jag hoppas bara att vi har lika mycket tur som med William. Dvs att förlossningen går bra och att barnet är välskapt och mår bra. Det ska bli väldigt spännande att se hur barnet ser ut. Det första man såg på William var att han hade väldigt mycket hår när han kom ut. Det är väl inte omöjligt att det blir samma sak den här gången. William fick ju dessutom det mesta av utseendet från Annah. Även om han var lik mig den första tiden så har det svängt över till Annahs utseende ordentligt. Men det är väl lika bra antar jag. Nog för att jag har mina stunder men att kalla mig en skönhet är nog att ta i. William har dock kvar mina stora ögon och mina stora öron. Tittar man dessutom på Williams farfar så finns det anledning att tro att de kommer att bli större ;)

Då var det dags för planeringen. Vad jag förstått så har Annah börjat tänka på "väskan". Alla ni som har åkt till förlossningen någongång i syfte att föda barn vet mycket väl vad "väskan" är. Den lilla väska man har med sig till förlossningen/BB med barnkläder, en bok, lite smink och sånt där som kan vara bra att ha när man är borta en natt eller två. Problemet är att alla kvinnor har en gen i sig som gör att de inte kan fara någonstans om så bara för en natt utan att packa med sig halva sitt liv. Men jag hoppas att det blir en lika liten väska som förra gången. Nog för att jag fick åka hem en gång medans vi var på förlossningen för att hämta mer grejer men men... Det må väl va antar jag...

Vi ser båda fram emot att få sätta barnet till världen och hoppas att allt kommer att gå bra.

- Hasse

Gott o blandat!

Vill börja med att tacka mina arbetskamrater för att de stundtals förgyller min tillvaro med lite vad som helst. Lite gott och blandat så att säga. Jag ska, utan att nämna några namn, ge några smakprov på vad som kan hända på jobbet. Inte för att hacka på någon utan för att de flesta av dessa smakprov är väldigt roliga. Eller så är det klassiska "du måste ha varit där för att förstå".

Hur som helst. För några dagar sedan så jobbade jag kväll tillsammans med en till. Under en av kvällstimmarna hade vi riktigt dött och jag var precis på väg ut med lite sopor. Då ser jag att överst i sopsäcken så ligger en förpackning med ingredienser i botten. S.k. onödigt svinn. När man jobbar med såna kvantiteter som restauranger gör så är det väldigt viktigt att man tar vill vara på ALLT i dressinghinken. Och ALLA ostskivor i en förpackning osv. För att hålla nere kostnaderna givetvis.

Det var inte personen jag jobbade med som hade kastat den icke tomma förpackningen men jag tänkte att det var ett bra tillfälle att utbilda min medarbetare om hur små små kostnader per dag snabbt blir stora på ett helt år. "Många bäckar små..." så att säga.

Jag håller upp hinken och säger:
Hasse: - Tänk dig att det här som vi nu kastar är värt tio kronor. Det låter inte så mycket men om vi kastar det här varje dag så blir det massor med pengar på ett helt år. Tänk dig tio kronor om dagen i ett helt år.
Medarbetare: - Hmm.. ja när du säger det sådär.... så ja... det blir ju väldigt stora pengar på ett helt år.
Hasse: - Vad bra att du hänger med på vad det handlar om att hålla nere de små kostnaderna.

Jag avslutar därmed "utbildningen" och börjar pyssla med annat. Efter ungefär tio sekunder hör jag:
Medarbetare: - 365.000 kronor är ju en enorm summa när man tänker efter...

Jag tittar lite konstigt på honom och gissar på att han skojar med mig. Men icke... Någon minut senare så är jag ute i serveringen och snyggar till kondimentcentret (tillbehörsstationen). Det sitter några grabbar som ser ut att vara 16-17 år gamla. Jag beslutar mig för att kolla om svårighetsgraden på räkneexemplet var för hög. Jag berättar om exemplet med hinken och avslutar med:
Hasse: - Om man lägger undan tio kronor om dagen i ett år, hur mycket pengar har man då?
Kille1: - Jamen satan, 36000 kr för fan. Lätt som en plätt!
Kille2: - Men idiot, hur fan får du det till 36000? Det är ju 3665 såklart!
Kille1 (frågar sin kompis i mobilen): - Öjj, vad är 360*10?
*tystnad 3-4 sekunder*
Kille1: - Han vet inte.. Han har tamefan ingen aning....
Kille2: - Haha, vilket jävla pucko!
Hasse: - Tack för er medverkan grabbar....

Sen gick jag...

Jag får lämna frågan vidare... Ni som tror er veta svaret kan ju lämna en kommentar...

********************************************************
En annan kul grej. På vägen hem inatt så sa de på radion att SMHIs datorsystem hade kraschat ihop ordentligt och att de pga detta har svårt att göra väderprognoser lika effektivt som de brukar. Det är främst väderprognoserna i TV och radio som kommer att bli lidande. På SMHI så väntar de på en reservdel till deras huvuddator och på frågan om när det väntas fungera som vanligt igen så svarar SMHIs IT-Chef:
- Jag kan tyvärr inte lämna en säker prognos på den frågan.

Jag tyckte att svaret var väldigt underhållande. Om jag inte missminner mig så skrattade jag högt i bilen. Jag gillar såna där ordlekar. Jag undrar om ITchefen ens visste vad han sa. Det var väldigt roligt iallafall.
*********************************************************

Näää nu har jag lite annat att pyssla med!

Hej hej!

- Hasse

Cash is king!

Ja nu har jag ju hängt på Tradera i någon vecka eller två. Det här är facit:

6 utlagda annonser

4 av dem är avslutade och drog in 2100 kr
2 av dem avslutas imorgon är ligger på 500 kr just nu

Totalt: 2600 in


3 vunna auktioner
Stringhylla 800 kr
AIK-häfte 8 kr
Lazytown DVD 81 kr

Totalt: 889 ut


Netto: 1711 in
_______________________________

Hur bra som helst!

Sen fick jag deklarationen på nätet idag. Man kan ju gå in och tjuvkika vad man kommer att få tillbaka. Jag har ju en del milersättning att få pengar för eftersom jag pendlar till Piteå varje dag.
 Det slog mig då att 06 så började jag i Piteå i mitten av februari. 07 så kom Wille och då var jag hemma hela april. Båda de åren fick jag rikligt tillbaka på skatten. 08 så jag har bara jobbat och jobbat och jobbat. Dessutom så har vi haft bostadsrätten hela året och betalat ränta på det lånet. Så om jag fick rikligt med skatteåterbäring för 06 och 07 så kommer väl återbäringen för 08 att bli helt jävla magisk antar jag.

Jag jublade inombords över detta när jag konstaterat att det blir den bästa återbäringen någonsin.

Sen gjorde jag en snabb beräkning på vad bilen har kostat mig 2008.

Sen jublade jag inte mer....

Alla kostnader för bilen är ju budgeterad varje månad och återbäringen blir lite av en bonus kan man väl säga. Men ändå... bil är fan inte billigt. Av de där 11,39 kr/L man betalar så undrar man ju hur mycket som är för bensinen... Det finns ju såklart tabeller för det oxå men helvetes jävla piss vad mycket skatter de har bakat in i bensinen. Varför betalar man bilskatt för. Jag skulle vilja se en redovisning på vad bensinskatterna egentligen går till. Eller lägger de bara de pengarna på hög när det är dags att ge bidrag på några miljoner till något helt vansinnigt projekt...

Vi får aldrig veta...

I put my faith in Tradera... that´s where the money is...

- Hasse

Graviditetsupdate v39

Ja nu är det fanimig snart dags. Enligt barnmorskans bedömning så är det 090404 som gäller och det är ju bara drygt en vecka bort. Nästa lördag, för att vara exakt.

Vi var hos barnmorskan igår och allt såg bra ut. Det enda som var, var väl att magen inte hade växt så mycket. Men å andra sidan så har inte Annah samlat på sig en massa vatten som med William så det var inget konstigt med det.

Barnets huvud är nedåt och fixerat. Och vill ut, enligt Annahs egen utsago. Vi får väl se när det är dags. Själv har jag fullt upp på jobbet till och med månadsinventeringen den första april. Jag vill INTE att barnet ska komma den första april. Då blir det ett "april april" barn... Man kan väl bli mobbad för mindre antar jag. Men som jag sa om William, om barnet får en lagom dos av Annahs och mina gener så kan det vara direkt livsfarligt att försöka mobba denne. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Vi slänger väl in en update från Familjeliv så länge:

-------------------------------------
Du är på dag 270 av 280. (96,4%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 3 fulla dagar (v38+3).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 4 apr 2009
Du har 10 dagar kvar till beräknad förlossning.
--------------------------------------

Vecka 39: 22 mar - 28 mar 2009

Kroppen: Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.
------------------------------------------

Uppdaterade gissningar

Har uppdaterat gissningarna från de tidigare två inläggen:

När kommer barnet?
Vad blir barnet?


Det verkar som att många tror att det blir en flicka. Det är bara tre som tror att barnet kommer INNAN beräknat. Det brukar ju gå lite snabbare med andra barnet så de som har tagit i kanske får bita sig i skägget om två veckor...

vi får se!

- Hasse

Gissningstävling [ Pojke / Flicka ]

Ja en till gissningstävling.

Blir det en pojke eller en flicka?

Gissa genom att skriva en kommentar med er gissning och vad du själv heter.

Vi har INTE tagit reda på vad det blir, så vi vet inte själva. Men det brukar finnas många "magexperter" som givetvis ser direkt vad det är på formen, färgen, om det är fullmåne och lite såna där häxkonster.

Så sätt igång att gissa bara


Pojke [ 8 ] - Flicka [ 10 ]


Pojke:

Palle
Marika
Petra
Hanna
J
Carro
Sara (min syster)
Sonja

Flicka:

Jonsson
MrsThinkalot (Jenny)
Anna J
Joanna
Maria T
Bettan (min mor)
Caroline
Emeli
Emil Åström (förra omgångens vinnare)
Bumbi


Gissningstävling [ Leveransdatum ]

Då är den stora frågan. När kommer bebisen?

Barnet är beräknat till den 4:e april enligt barnmorskan. William kom 8 dagar senare än planerat men det sägs att det andra barnet ska gå lite snabbare när det väl är dags. Där har ni lika mycket information som jag har...

Gissa genom att skriva en kommentar med er gissning och erat namn så skriver jag in gissningarna i det här inlägget. Skriv en tid också utifall att vi skulle ha flera vinnare på datumet.

Sätt igång att gissa bara.

29/3 14:23 Monica (3380g/50cm)
30/3 00:01 Sonja
02/4 00:50 Emil (Vinnaren från "gissadatum" på William)
03/4 00:01 Maria T
05/4 00:01 Petra
05/4 03:50 Bettan (min moder) (3480g/51cm)
06/4 00:45 Marika
06/4 09:00 Bumbi
08/4 12:40 Caroline
09/4 22:40 Carro
10/4 09:30 Hanna
14/4 05:30 Sara (min syster)
14/4 06:38 Palle

59.46 0 - 1 EQ FBK 6. HOLÖS, Jonas

Så jävla grymt....

Nåväl, ny match på lördag 16:00 i Karlstad.

Kan ni tänka er att det serverades Löfbergs Lilas kaffe i Skellefteå Kraft Arena ikväll.... Färjestads huvudsponsor... Inte snyggt tyckte jag... Nästan så det sticker lite i ögonen. Jag tog en Cloetta Kexchoklad istället. Ett sympatiköp då Cloetta är Linköpings huvudsponsor... hehe...

Ja, det var Annah ni såg på TV... hon satt bakom utvisningsbåset och såg allmänt nöjd ut varje gång hon visades i svensk television och för de andra 6011 åskådarna i arenan.

- Hasse

Lite bilder

Tänkte att jag ska vara duktig och slänga upp lite bilder oxå nu när jag lovat att jag ska bli bättre på att uppdatera sista veckorna här.

Först några mobilbilder:


[ Nyvaken ]


[ Tre kompisar på lokaltidningens förstasida efter AIKs vinst i match 1 mot LHC ]


[ Behövs text? ]


[ Zombien har precis ätit upp vår katt och ser glad ut ]


[ Emmaljunga Cross, tvillingvagn i nyskick, köpt på blocket för 3000. Nypris 6500 ]

Och nu lite kamerabilder (som trots allt blir lite bättre än mobilbilder)


[ Påklädning innan dagis. Det röda är pyjamasen som är på väg av ]


[ Inte fullt så oskyldig som det kan se ut... ]


[ Jag: hur låter hästen William? Wille: iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihihihihi ]


[ Bäddar ner sig själv lite till och från ]


Det var lite bilder det. När jag är hemma i april med Annah och det nyfödda så ska jag försöka klippa ihop en DVD med filmat material för de som är intresserade.

 Vi ska snart dra igång en gissningstävling också. Vi hade det innan William kom och vinnare då blev min chef. "ja där ser du, chefen har alltid rätt" fick man höra ett tag sen... Vi hoppas på en ny vinnare den här gången. Även om Emil som regerande mästare givetvis ska få delta i tävlingen. Mer om det nu i dagarna.

Det var allt för idag... TRE inlägg på en dag. Så ska det se ut Hasse

Imorrn blire jobb och hockey! Woohoo!

- Hasse

Traderaholic

Ja nu har helvetet öppnat sina portar. Traderajävulen har sugit tag i mig.

Det finns så många trevliga auktioner som man kan buda på. Saker som kostar apmycket nya säljs på Tradera för en bråkdel av det priset. Oftast är det nya saker eller saker i nyskick. Vi har (Annah har) köpt en Stringhylla från 50-talet där. Hur snygg som helst. Och i jättebra skick för att vara 50 år gammal.
   Jag har själv lagt ut tre auktioner på saker som jag aldrig kommer använda. En bärsjal, ett PCspel i samlarpaketsform och ett spel till Gamecube med tillhörande Bongatrummor (Donkey konga). Det är en vecka kvar på auktionerna men de sammanlagda högsta buden ligger just nu på ca 500 kr. Det kommer säkert att stiga till kanske 800-900 kr. Saker som jag alltså bara har haft i en låda hittills. Hur bra som helst.

Jag återkommer med hur det går i dessa auktioner.

- Hasse

Uppdatering igen

Halloj, det var ett tag sedan jag skrev, jag ska bli bättre på att skriva nu sista tiden innan det är dags. Det är ju bara 2-3 veckor kvar nu innan det smäller.

Jag fick uppleva en fruktansvärd kväll härom kvällen. Jag jobbade kväll på jobbet och Skellefteå spelade sjunde och avgörande matchen borta mot Linköping. Det blev förlängning och de spelade länge. Alltså på riktigt lääänge. I tredje övertidsperioden vann Skellefteå när Kimmo Koskenkorva gjorde mål. Jag hade radion på ute i serveringen och jag hade vankat där av och an i några timmar när jag tillslut fick ge ifrån mig ett glädjetjut utan dess like. De fåtal gäster som var på restaurangen klockan 23:09 rykte till men fick varsin glass som plåster på såren. Det var sann lycka. Nu väntar Färjestad imorgon. Hemmamatch i Skellefteå Kraft Arena. Jag har fixat biljetter till Annah och mig. Det var över två år sedan Annah var på hockey senast. Så varför inte börja om med den första semifinalen för Skellefteå på 31 år :)

Jag har också räknat ut att om Skellefteå vinner en eventuell final i match 6 som då är på hemmaplan den 10 april. Så KAN det bli så att vi får barn samma kväll. Om jag då får en son så tror jag att jag måste döpa honom till samma namn som den som avgör. Jag får isåfall hoppas att det inte är Atvars Tribuncovs som avgör. Det namnet är lite... ja.... annorlunda. Fast å andra sidan, han är ju från Lettland och jag har ju lite familjeträd från Lettland så det kanske är passande. Men nej, Atvars kan han ju inte heta heller...

------------------------------------------------------
Du är på dag 263 av 280. (93,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 3 fulla dagar (v37+3).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 4 apr 2009
Du har 17 dagar kvar till beräknad förlossning.
-----------

Vecka 38: 15 mar - 21 mar 2009

Kroppen: Om inte barnet vänt på sig själv kan det bli tal om sätesbjudning då barnet föds med baken/benen först. Om kvinnan har rymligt bäcken kan det gå bra, i annat fall brukar barnmorskan hjälpa till att vända barnet för att undvika sätesbjudning. Man får då vila en stund och sedan kopplar man in CTG och dropp med livmoderavslappnande medel. Barnmorskan trycker sedan försiktigt barnet i rätt riktning. Det kan vara smärtsamt för mamman och barnet kan vilja vända tillbaks igen varför vissa sjukhus väljer att göra kejsarsnitt istället.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

-----------

- Hasse

Håll in!

Ännu en fyndig rubrik. Den syftar på att Annah ska hålla inne barnet ett tag till. Rubriken är variant på den klassiska "Håll ut!". Men det begrep ni säkert själva.

Nåväl, vars är vi.... JO! Det är inte jättelänge kvar nu så att säga. Vi ska se om vi har några siffror.

Du är på dag 254 av 280. (90,7%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 1 full dag (v36+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 4 apr 2009
Du har 26 dagar kvar till beräknad förlossning.
---------------------------------------------------------------------

Vecka 37: 8 mar - 14 mar 2009

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan nu variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De restrerande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis mellan 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.
-----------------------------------------------------------------------

Vi har faktiskt börjat med inhandlingen av den nya maskinpark / arsenal / tillbehörslager som önskas. Idag har jag varit och hämtat en tvillingvagn. Man behöver nödvändigtvis inte ha tvillingar i den. Det går alltså lika bra att ha två barn i olika åldrar i vagnen. Det blev en Emmaljunga Twin Cross -06, tror jag. Ska fixa lite bilder på den imorgon.

Idag sticker jag lite tidigare till jobbet än vanligt. Jag har satt av två timmar på jobbet där jag ska dela med mig av mina otroliga kunskaper i ämnet Arbete. Det blir säkert lärorikt för de som ska lyssna. Kanske t.o.m. för mig.

Nu lite kaffe, sen börjar det bli dags att fara vidare.

- Hasse

Det börjar närma sig...

Jag funderade länge på vad jag skulle ha för rubrik. Det hade varit kul att skriva "Det börjar att drar ihop sig nu" med tanke på att livmodern börjar träna inför vad som komma skall. Men den rubriken kändes så givet på något sätt. En annan rubrik som slog mig var "Det börjar värka kärlek, banne mig!" där då "börjar värka" skulle peka på de förvärkar som Annah upplever nu. Inte de riktiga förvärkarna men träningsförvärkarna. Jag var inte helt säker på att alla skulle fatta den rubriken så den fick jag lägga i arkivet så länge. Jag hade några till med tydliga anknytningar till en graviditet men tillslut föll lotten på något så enkelt som "Det börjar närma sig". Kände att en väldigt enkel rubrik som ändå påminner alla om att det snart är dags kanske helt enkelt är den bästa. Enkelt och bra är helt enkelt bra. Enkelt va?

Nå... vars var vi... jo just fan, kvigan ska kalva snart och här har vi de senaste nyheterna:

Du är på dag 247 av 280. (88,2%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 1 full dag (v35+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 4 apr 2009
Du har 33 dagar kvar till beräknad förlossning.

----------

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

----------

Jag själv jobbar ganska mycket i mars. Det är framför allt utbildningar som ligger min portfölj den här månaden. Det är dock inte jag själv som ska utbildas utan det är jag som är utbildaren. Jag ska se till att utbilda två stycken på jobbet till arbetsledare nu i mars. Vi har lite ont om arbetsledare just nu så vi måste helt enkelt fylla på. Men det ska bli kul, de är helt med på tåget så jag har goda förhoppningar om att det ska gå vägen.

Nu är klockan snart 21:30 och då ska vi titta på SVT. Det är dags att välja kvartsfinalerna.
Som så många andra så tippar jag att lagen 1-4 kommer välja lagen 5-8 i följande ordning:
Färjestad väljer Brynäs
Linköping väljer Skellefteå
Frölunda väljer Timrå
HV71 får Luleå som blir kvar när top3 har valt.

Det innebär att Skellefteå kommer åka ut i kvartfinalen. De spelar i bäst av sju matcher och Linköping har vunnit alla matcher mot Skellefteå i grundserien och borde egentligen vinna även i slutspelet med 4-0 i matcher. Varje vinst för Skellefteå är en bonus i mina ögon. Jag var faktiskt på plats och såg första kvartsfinalen förra året mot HV71. Då avgjorde Skellefteås Kent McDonell med ditt 2-1mål med 1,30 kvar av matchen. Det var grejer det. Sen vann HV71 fyra raka matcher och tillslut även SM-guldet. Så kan det gå. Men vi vann premiärmatchen i slutspelet. Det var grejer det...

Hasse

RSS 2.0