Vi fick lägenheten !

Då har jag och säljaren skakat hand och kommit överens om pris. Vi fick den mycket tack vare att vi redan hade alla bankpapper klara. Eftersom hon ville sälja NU så var det ett stort plus. Hon tyckte även att det kändes bra att just vi flyttade in. Hon verkar vara en sådan som har lite svårt att skiljas från hemmet. Under visningen gick hon runt och berättade om massa gamla minnen i varje rum i huset. Men hon tyckte att det kändes tryggt att vi tar över och att vi tar hand om huset.

Det är alltså en 5:a på 112 kvadrat i två plan. Både köket och vardagsrummet var rymliga. Det kommer krävas lite tapetsering men det är ju inget problem egentligen, snarare roligt att ÄNTLIGEN få göra precis som man vill i sitt EGET hem. De tre sovrummen på övervåningen var inte jättestora men de fyller helt klart syftet. Så länge det finns plats för en säng så duger det fint åt mig.

Nu KAN det ju fortfarande skita sig. Vi har ju bara en muntlig överenskommelse. Ingen har skrivit på någonting ännu. Men vi kom överens om att vi fortsätter efter midsommar. Jag har pratat med banken och allt är ok. Hon skulle prata med HSB och jag antar att det inte blir några problem där heller.

Hoppas att allt slutar gott!

En liten bild här på en lägenhet i samma länga. Den vi ska köpa ligger i andra änden av den här längan. Den har en stor fin häck som gjorde att det blev lite svårt att ta en bra bild på den. Men den ser likadan ut som denna.

image125

Ha de!

- Hasse

Bostadsrätt och bilder

Hallå!

Ja nu känns det faktiskt som att ett lägenhetsköp kan bli aktuellt. Vi har varit på en liten visning under kvällen hos en kvinna som klokt nog har valt att inte sälja via mäklare. Hon berättade att hon har haft otur med mäklare som haft skummisaffärer med i leken. Så denna gång vill hon sälja privat och det går alldeles utmärkt för min del. Det verkar som att det enda som mäklare är intresserade av är att känna pengar till sin mäklarfirma, oavsett vilka medel som krävs.

Det är en 5:a i fantastiskt läge. Lugnt och städat område med många familjer och nära till det mesta. Det kommer givetvis att kosta lite mer men jag är helt klart beredd att betala någon tusenlapp eller två extra i månaden för att få bo på ett ställe där jag känner att jag trivs. Där jag bor nu trivs jag helt ok i lägenheten men området är väldigt... ja... hur ska man säga detta... Det finns väldigt mycket skumt folk här. Polisbilar som snurrar runt lite då och då och rent allmänt så är det lite dräggvarning bland husen. Inte direkt en miljö som jag vill att William ska växa upp i.

Angående lägenheten så vill kvinnan sälja NU. Hon påminde mig om detta säkert tio gånger under visningen. Inte för att på något sätt sätta press på oss utan mer att hon var intresserad av att göra en snabb affär då hon har inflyttning i ett hus om någon månad. Hon behöver inte sätta den minsta pressen på oss. Hon kommer inte ha några problem att få lägenheten såld, det kan jag lova. Det är ett så attraktivt läge att hon kan få tio underskrifter på kontraktet imorgon om hon så önskar. Men, vi har första tjing och det kommer ett par till imorgon som ska titta på lägenheten och om de kan lämna besked samma dag så är det vi mot dom. Problemet för det andra paret var att de har ett hus som de måste sälja först. Hur många klarar att sälja sitt hus på en dag. Som jag sa tidigare så ville kvinnan sälja bostadsrätten NU! Dessutom så har vi ju första tjing. Hon har dumpat priset ganska rejält också eftersom hon vill sälja NU. Jag hoppas innerligt att det andra paret drar sig tillbaka imorgon. Jag ska ringa banken imorgon och prata lite med min bankman om detaljer och om allt går som det ska så har vi en affär imorgon eftermiddag. Ni får kika in på bloggen imorgon kväll och titta så hoppas jag att jag har glada nyheter.

NU, ska vi se om vi har lite bilder på gossebarnet. Here goes...

image114
[ Annah matar Wille ]

image115
[ Sommarklädd Annah ska iväg med tjejligan ]

image116
[ William äter som vanligt ]

image117
[ William ser på tv, eller undrar vad en tv är kanske ? ]

image118
[ Clint Eastwood är stor favorit i "Hang em High" ]

image119
[ Clintan var nära att stryka med till Williams stora förskräckelse ]

image120
[ Jag tror att det är färgerna som är mest intressant, även om Clintan e kul farbror ]

image121
[ William har somnat på min säng ]

image122
[ I mammas knä är det mysigt tycker William ]

image123
[ Kamerablixten är uppenbarligen fantastiskt kul ]

image124
[ En klassisk bild i allas fotoalbum med texten "Linslusen <namn>" inte sant? ]


Jaaaa, då är det massa bilder i bloggen igen. Nu vill vi ha lite kommentarer. Det är ungefär 25-30 stycken inne varje dag men lite snålt om kommentarer. Vad vill ni ha i bloggen? Önskemål på bilder (inget naket emeli...).

Ha det så bra!
- Hasse

Personalmöte i Piteå avslutat

Ja idag har vi haft möte med personalen på Max i Piteå.

Först en och en halv timme möte där nya chefen John berättade lite om sommaren som kommer och lite regler som kommer gälla framöver. Inga överraskingar direkt utan mer informativt bara. Efter mötet så tog vi för oss av den stora tacobuffé som hade dukats upp åt oss. Vi åt och åt och åt, sen tog det stopp kan jag lova.
Vi avslutade mötet med lite bowling där jag själv lyckades få 432 poäng på fyra serier. Ett snitt på 108 per serie. Helt klart godkänt må jag säga. Annah lyckades få in knappt 400 poäng på fyra serier och var väl mer eller mindre nöjd med det. André lyckades få in 14 poäng på en serie, efter den gick han in i bastun...

Nu är vi hemma igen och matar Wille innan det är dags för oss alla tre att sova. Imorgon blir en lång dag, Annah ska ut på middag med några vänner och själv ska jag vara hemma och ta hand om lillgrabben. Det kanske blir lite Wiispel de stunder han sover. Ska som sagt försöka klämma upp lite bilder om han sover lite extra länge.

Nu sova

- Hasse

RC-möte avslutat

Hallå!

Nu har jag kommit hem från RC-möte med jobbet. Vi har varit tre dagar i Storforsen som ligger en bit inåt landet. Det var tre väldigt trevliga dagar med bra utbildning inom alla möjliga områden och trevliga kvällar med grillning och lite gott att dricka. Själv har jag badat två gånger i Storforsen. En gång med kläder och en gång utan. Vet inte vilket av de två doppen som var roligast men det var 14 grader i vattnet. Något jag finner väldigt kallt.

På vägen hem stannade vi på krysset och åt hamburgare för 521 kronor. Vi har visserligen sex personer som åt men det blir ganska mycket mat för 521 kronor kan jag lova :)

Senaste timmarna har jag varit med lillgrabben och busat med honom. Han har ett underbart leende nu och skrattar litegranna. Inget riktigt skratt men det kommer nog snart det också.

Imorgon är det personalmöte på jobbet då vi ska tacka av Emil som slutar och välkomna vår nya chef John. Det blir i Piteå naturligtvis och ryktet går att det är bowling inblandat. Det blir säkert trevligt.

Ska även se till att lägga upp lite bilder och kanske t.o.m. något filmklipp imorgon. Nu är jag trött då jag varit uppe sedan väldigt tidigt imorse.

- Hasse

Underbar helg!

Det började med att jag jobbade dagpasset i fredags. Med tanke på att det var studenten och massor med folk i rörelse så trodde vi att vi skulle ha massor att göra. Dock så var det lite för bra väder. Många åkte hem till familjerna istället och grillade för att sedan gå ut på kvällen och dricka en CocaCola eller två.

Emil kom och frågade om jag ville sluta tidigare eftersom jag hade jobbat vääääldigt många dagar irad och var sjukt sliten. Jag behövde ungefär en sekund för att säga "jag åker hem" och så gjorde jag.

Från fredag eftermiddag till nu ungefär så har jag bara umgåtts med grabben och Annah. Varit ute på flera promenader och sett lite film. Vi har varit och hjälpt Anders och Tina med deras husbygge. Den här gången var det isolering som gällde och det kliade ganska friskt efteråt. Det var tack och lov inte traditionel Gullfiber utan något annat material som inte kliar lika mycket. Det tackar vi för :)

Har lekt lite med Photoshop och tagit lite bilder, ska försöka få upp några stycken om en stund. Ska snygga till dem lite bara.

I övrigt kan jag väl meddela att Stryktipset den här veckan kommer gå åt helvete, skrällar i varje match. Så den lyckliga som prickar in 13 rätt imorrn kommer bli rik, det vågar jag lova. Det är dessutom 4 miljoners jackpot på stryktipset den här gången. Stort grattis till alla som får 13 rätt *ironi*.

Nu ska jag rensa plånboken på kvitton, fattar inte att man sparar på alla kvitton. Några exempel som jag hittar:
1) Pizzeria Viking     115:-
2) COOP burkpantskvitto 2:-
3) McDonalds         275:-   <--- vafan har jag handlat där för 275 kronor ?!
4) Köket       130:-
5) Shell         407:-
6) Jysk          699:-
7) Barnens hus        599:-
8) Blomsterlandet       199:-

Varför sparar man på sånt där? Ja nu åker de i soporna iaf.

- Hasse

13 rätt !

Jag fick in alla rätt på Europatipset, 13 rätt och stor ära!
Fixade även att få in dubbelchansen med rätt antal mål i Sverigematchen. Det innebär att jag dubblar alla eventuella vinster. Så med 13 rätt och dubbel vinst så kunde jag utkassera 28 kronor....

TJUGOÅTTA KRONOR!!!

Det måste vara nytt bottenrekord för 13 rätt... Det var iofs ganska väntat eftersom ALLA favoriter vann sina matcher. Inte en enda liten skräll, men att det skulle bli 14 kronor för 13 rätt var ganska sjukt.

Nåväl, det e pengar det oxå. Nu är jag just hemkommen från jobbet och känner att fötterna är i behov av lite varmt vattenbad och någon olja eller nåt.

Ska se vad jag kan fixa angående det.

- Hasse

13 rätt?

Hallå!

Sitter hemma hos Roland och Sonja och tittar på lite fotboll. Har spelat på Europatipset och målsättningen är såklart 13 rätt. Just nu har alla resultat gått vägen. Tyskland har iofs gjort ett självmål men jag antar att de avgör i andra halvlek.

Har jobbat ungefär 10000 dagar irad nu och det har varit varmt och jobbigt. Idag var det lite mildare väder och imorgon ska det bara vara 10 grader och mulet. Mycket bra :)

Snart börjar andra halvlek, jag får återkomma ikväll med hur det gick på Europatipset. Jag har lite nya bilder som ska upp också.

- Hasse

7 veckor :: 5800g 61cm

Ja som det står i rubriken så är William nu lite drygt 7 veckor gammal. Tiden går fort ska ni veta och vi försöker ta vara på all tid vi kan. Jag jobbar ganska mycket men skyndar mig gärna hem till familjen så ofta jag kan.

Idag är jag ledig och ska vara med William hela dagen medans tjejligan är på partaj under kvällen. De skulle tydligen snoffsa upp sig litegranna under dagen. Själv ska jag försöka hinna till Maxi och köpa lite blöjor innan tjejerna drar hemifrån.

Har bara varit hemma någon timme just nu, jobbade kväll igår det tog en evighet att bli klar med städningen inatt. Ingen aning om varför, det gick bara så segt för oss alla som stängde. Vi var iofs ganska trötta men det brukar inte spela någon roll. Nåväl, även solen har sina fläckar

Nu ska jag sova en stund innan jag ska handla. Toodiloo!

Jag tänkte visa lite vad man väldigt enkelt kan göra i Photoshop. jag lägger upp samma bild två gånger. Den första är orginalbilden och den andra är den retuscherade. Jag har inte tagit bort rynkor och sånt på Wille som i Se&Hör utan bara "städad" bilden från skräp, färgsättning, ljus och brännvidd. Det tar två minuter.

- Hasse
image113
[ Orginalet ]

image111
[ Photoshop ]

Lite väl dyrt med utspanad bostadsrätt

Tjenare!

Ja som ni ser i rubriken så kan jag meddela att vi nog kan glömma den lägenheten vi tittade på häromdagen.
Utpriset var 195.000 kr. Efter första budgivningsdagen var den uppe i 330.000 kr och den lär ju inte stanna där. Det blir att titta vidare på andra projekt istället.

Äter just nu en Magnum Strawberry White, mycket god. Jordgubbsglass täckt med vit choklad. "Någon" hade tagit min Magnum Mandel... Denna någon ligger och sover just nu... Nåväl, den här var också väldigt god så jag e nöjd så.

Dags att sova alldeles strax. Imorgon väntar ett nytt nattpass med alkoliserade ungdomar. Nattinatt!

- Hasse

RSS 2.0