God jul

Ja då var julafton avklarad. Jag har aldrig varit med om en jul tidigare då jag fått så lite julklappar. Jag har heller inte varit med om en jul som jag tyckt vart roligare. Det är väl kanske ett tecken på att man börjar bli vuxen på riktigt. Familjefar som man är så satt man i soffan med videokameran i högsta hugg och tittade på när barnen rev och slet i sina paket och sina nya leksaker och prylar. Nästa år ska jag nästan satsa på en sån där stickad tröja och en äggtoddy för att slå en riktig homerun åt föräldralaget.

Williams första jul som var förra året intresserade honom inte speciellt mycket. Han var lite för liten för att förstå innebörden av tomten, julklappar och hela mysfaktorn. Mycket har hänt på ett år. I år hann William med att både bli förskräckt för att sedan halvt om halvt acceptera tomtens närvaro. Själv missade jag det hela, jag var iväg en sväng med bilen och letade aftonpressen. Men jag har fått se det hela senare på videofilm. Jag ska se om jag inte kan lägga ut ett litet klipp från när tomten var här.

Det gick nätt och jämnt att slå igen bakluckan när vi skulle fara hem. Det var nästan uteslutande Williams julklappar som skulle pressas in. Och då ska ni veta att bagageutrymmet i en Passat Kombi är STORT. Men det var såklart väldigt roligt att se William riva upp sina paket och vid varje upptäckt säga "Ooooj" för att sedan kasta sig över nästa paket. Det var med andra ord en väldigt lyckad julafton. Vill passa på att tacka värdparet Roland och Sonja för ett som vanligt utsökt julbord med tillhörande sällskap. Alla barn blir sannerligen större och större för vart år som går. Hur kommer det se ut om tio år?

Jo, angående den tidigare nämda kameran så har vi skaffat oss en videokamera. Jag själv har inga som helst rörliga bilder från min barndom. Annah har massor som hennes morfar har filmat. Det hade varit roligt att haft någonting från när man var liten som man idag kan se tillbaka på. Se om det finns några likheter i personligheterna mellan far och son. Hur som helst så hade det varit roligt att se hur man var som liten. Jag har iallafall massor med fotografier, men det är inte riktigt samma sak.
   Annah och jag tänkte att det skulle vara roligt för William att se hur han var när han var liten. När han i tonåren börjar kalla oss för idioter och att vi inte kan någonting så skulle det vara väldigt lägligt att slå på en film där William som nästan tvååring springer runt med sin rosa barnvagn. Det kan nog tysta de flesta tonåringar :) He he he he...

Det analkas även långfilm. Det är ju ett intresse sedan länge det där med film och foto. Har några böcker som jag måste läsa om foto- och filmredigering för att bli lite vassare bara. Redigeringsprogrammen är ju inte direkt lätta att handskas med. Vi får se när den första filmen har premiär.

Ha det så gott! God fortsättning och all den där kapitalistiska smörjan ;)

- Hasse

Magsjuka

Vaknade för en stund sedan av att telefonen ringde. Det var Patrik, från banken. Han undrade givetvis vars jag var eftersom vi har avtalat tid för möte kl 14 på banken. Jag kände bara hur det snurrade i huvudet och att jag var väldigt torr om läpparna. Jag bad Patrik om ursäkt för att jag inte kommit, förklarade varför och bokade snabbt och smidigt en ny tid den 15e december. Vi har värderat huset för att slå ihop botten- och topplån till ett lån med lägre ränta.

Allt började en sen kväll i tidiga december. Utan att gå in på några detaljer så har i stort sett alla i familjen utom jag fått magsjuka de senaste dagarna. Det är konstigt att inte jag har fått det med tanke på att jag brukar vara den mest veka för magsjuka och vinterkräka. Men till min förvåning så verkade det som att jag skulle slippa den här gången. Skönt.

Så igår, somnade jag stilla på soffan vid 20-tiden. Inget konstigt med det. jag hade jobbat natt kvällen innan och sedan månadsinventerat långt in på morgontimmarna så att jag somnade på soffan var ganska väntat.

Jag vaknar upp strax efter 00 på natten och behöver gå på toa. Väl där upplever vi det klassiska startskottet till vad man vet kommer bli en fruktansvärd natt. Känsliga läsare kanske ska sluta läsa nu, även om jag ska försöka göra berättelsen kort. Alla har väl haft magsjuka och vet precis vad som händer med kroppen.

Startskotten med syndafloden från de bakre regionerna har skjutits av. Följande timmar är klassiska magsjuketimmar. Upp en gång i halvtimmen för att "skita" och spy. Ca fem-sex timmar efter startskottet finns det ingenting kvar i magen eller tarmarna. Det innebär att om man dricker ett glas vatten så rinner det igenom hela systemet på mindre än fem minuter. Får att bekräfta detta så drack jag ett glas mjölk islället för vatten under de sista omgångarna på morgontimmarna och jodå, mycket ritkigt tog det inte många minuter innan klar vit mjölk rann ut på andra sidan. Fantastiskt det där egentligen...

Jag tror att jag däckade runt sjutiden imorse. Enda minnet jag har är att Annah kommer med ett glas vatten till mig. Sen däckar jag igen och vaknar 14:12 av att Patrik från banken ringer. How you doing...?

Nu plågar jag i mig knäckebröd för att sätta en propp i magen så att allt inte sticker igenom direkt. Hoppas Annah kommer hem snart så att någon kan tycka lite synd om mig. Det finns inget så ynkligt som en kille som är eller har varit ordentligt sjuk.

Det var länge sedan jag hade en magsjuka. Jag har ju bara fått vinterkräkan de senaste åren. Eller "bara"... Vinterkräkan är mycket värre. Det är som en vanlig magsjuka bara att du inte tar dig ur sängen. Vinterkräkan bäddar ner dig i sängen och låter dig somna in ordentligt. Sen väcker den dig mitt i natten och ger sig så otroligt mycket stryk i 5-6 timmar att du inte reser dig upp på åtmindstånde två dagar.

Jag vet att det var magsjuka jag hade inatt eftersom jag klarar av att sitta upp nu, mindre än tolv timmar senare. Det är nog det som är skillnaden. Nu har alla varit sjuka iallafall så nu kan vi sikta in oss på julen istället.

Ha det gott!

RSS 2.0