Graviditetsupdate

Ja nu när det börjar närma sig så tänkte jag att jag skulle börja rikta bloggen mer åt det kommande barnet. Det har varit lite mycket ME ME ME ME på slutet. Precis som det lilla rikemansbarnet i Lazytown för er som följer det.

Nåväl, här kommer lite info direkt från familjeliv:

-----------------------------------------------------------------------

Du är på dag 242 av 280. (86,4%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 3 fulla dagar (v34+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 4 apr 2009
Du har 38 dagar kvar till beräknad förlossning.

-----------------------------------------------------------------------

Vecka 35 - 22 feb - 28 feb 2009
Kroppen: Om kvinnan fick instruktioner om att vila pga tidiga sammandragningar tidigare i graviditeten kan man nu pusta ut. Barnet anses nämligen ha goda chanser att överleva om det skulle födas. Det behöver oftast bara ligga i kuvös för att hålla värmen.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar.

-----------------------------------------------------------------------

Vi har nästa besök hos barnmorskan 4 mars och det enda som ska göras då är väga, mäta och ta blodvärden. Om jag inte minns helt fel så är det så det går till iallafall.

Som ni ser så är det lite drygt en månad kvar bara. Det känns som att tiden har gått mycket fortare den här gången. Det kanske är för att vi inte jobbar tillsammans den här graviditeten då Annah pluggar nu. Nu när vi inte träffas lika mycket så flyger dagarna förbi. Speciellt de veckor då jag jobbar lite mer. Vi har inte ens hunnit prata om huruvida det blir en pojke eller flicka. Vad ska han eller hon heta. Vi har inte ens börjat kika på dubbelvagnar och sådant. Men det börjar väl bli dags snart antar jag.

Nåväl, det är dags att ge sig av mot sängen. Det jag tar med mig från idag är att Skellefteå AIK blev klara för slutspel. Det finns en teoretisk chans att missa det men den är väääääääääldigt liten... Natti natt

- Hasse

Kommentarer
Postat av: Joanna

Det är ju det som är så spännande att ni inte har någon aning. Eller har ni Någon aning? Har ni försökt att ta reda på könet hemma sådär med en ring i ett snöre och allt vad som finns?



Tack för tipset! Jag måste verkligen bli bättre på att fota, endel saker blir å ljusa att man inte ens ser vad det ska föreställa. Men men, övning..

Fotoskola låter KANON!

2009-02-26 @ 09:40:22
URL: http://joannanystrom.blogg.se/
Postat av: Maria och Oskar

Ja, vi kommer ju med stor sannolikhet få tapeterna så jag hoppas på det. Vi har hittat riktigt snygga, både från RUSTA, Midbec, Eco och Borås. Blir nog billiga och enkla från borås på väggarna men då lägger vi nog lite mer krut på fondväggarna. He orn sä :)

2009-02-28 @ 07:58:08
URL: http://lose.blogg.se/
Postat av: Maria och Oskar

Ja, nu är jag här och frågar igen! Alltså förarbetet, vad ska man göra då? Måste man riva bort alla gamla tapeter eller är det bara att spackla över skarvar och hål och sen slipa ned med sandpapper? Och när man sätter easy-up, visst rollar man limmet på väggen då? Rollar man hela väggen på en gång eller rollar man "en våd" i taget?

2009-03-01 @ 09:23:28
URL: http://lose.blogg.se/
Postat av: Maria och Oskar

Ok, tack för tipsen. Det där med tapetborttagning lät jobbigt :P För man måste väl ändå slipa ojämnheter och spackla hål hursomhelst? Det är ju trots allt bara en hyresrätt, så om det ser någorlunda välgjort ut är jag nöjd :) Vi kör nog på att slipa skarvarna, och spackla igen hål. Ska man spackla skarvarna innan de slipas ned? Det är rätt ljusa tapeter i lägenheten nu så de kommer inte att lysa igenom och dessutom blir många väggar mörka fondväggar. Det är sammanlagt 6 rum som ska tapetseras, alla alltså. Men köket är egentligen bara en vägg, resten är vitvaror och skåp. Samma med vårt sovrum, en fondvägg och lite vit tapet, resten är garderober och klädkammare. Det är egentligen hallen och vardagsrummet som är de stora projekten. Och sen datarum och Oskars rum men de är inte gigantiska. Vi har i alla fall två veckor i början av maj då Mange tagit semesterdagar och på den tiden borde vi ha hunnit tapetsera klart. Kan man räkna typ 1 dag/rum?

2009-03-01 @ 12:32:13
URL: http://lose.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0